Blues-legenden B.B. King er død

Ble 89 år gammel.

DØD: Riley B. King ble 89 år gammel. Artisten døde i  Las Vegas natt til torsdag norsk tid. Foto: NTB Scanpix
DØD: Riley B. King ble 89 år gammel. Artisten døde i Las Vegas natt til torsdag norsk tid. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den 89 år gamle blues-legenden B.B. King er død.

Det bekrefter artistens advokat overfor nyhetbyrået AP.

B.B. King, eller Riley B. King som han egentlig heter, var en amerikansk bluesmusiker, gitarist, låtskriver og produsent.

King, som har hatt diabetes 2 i over 20 år, hadde nylig blitt skrevet ut av sykehuset, hvor han hadde blitt behandlet for høyt blodtrykk og diabetes.

- B.B. King var gammel og sliten, og vi har vel bare ventet på det uunngåelige. Det høres ut som en floskel, men blant bluesstjernene var han simpelthen den aller største. Han levde opp til sitt tilnavn. Han var kongen av blues, sier Dagbladets bluesmedarbeider og - anmelder, Øyvind Rønning. 

Avlyste turné Dette var også andre gang på under en måned at gitartisten hadde blitt innlagt på sykehuset, ifølge Sky News. 

B.B. King måtte i oktober i fjor avlyse en turné etter at han ble syk under en konsert i Chicago. Musikkveteranen led av dehydrering og utmattelse. 

- Jeg husker fortsatt hans siste konsert på Notodden Blues Festival så sent tilbake som i 1997. Vi er mange som har ønsket ham tilbake, hvert år, ikke minst festivalledelsen, men han har ikke vært i stand til å reise så mye de siste åra. Nå er det bare å innse at det er for seint, sier Rønning, som framhever hans enkle, og nesten spinkle, men meget effektive gitartone og hans formildende stemme.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.