Blues og rus

NOTODDEN (Dagbladet): Klokka er 09.30, og gjengen fra Nes på Romerike har åpnet dagens første vinflasker på det som antydes som en tokassersdag.

De har gjort det så hjemmekoselig bare gutter på tur kan, og får beundrende kommentarer fra forbipasserende på bluescampen rett utenfor Notodden sentrum.

Praktisk

For femte gang har gutta i alderen pluss minus 30 fylt opp tilhengeren og reist til Notodden med tre sofaer, salongbord, seksjon, gulvtepper, stålampe, elg i solnedgang, stereoanlegg, tre kasser vin og nok øl, snekret et tilbygg på en time og satt seg til rette i bluesstua. Praktisk er det også, for hengeren blir soveplass for to og campingvogna gir plass til resten. Ja, utenom Terje, som er uten fast bopel.

- Ja, vi har liggi nedpå, forsikrer Vidar når vi er innom.

Unna kjerringa

Vi får en mistanke om at det ikke er bluesen som trekker mest.

- Vi er her for å høre på blues, drikke vin og komme oss unna kjerringa, sier en som kanskje bør få være anonym.

Gutta drikker til det er tomt, men antyder at det blir poltur i dag.

- I fjor kjøpte jeg billetter for 3000 kroner og brant inne med alle, sier Bjørnar. Men han har planer om å få med seg Buddy Guy. - Når er det forresten?

- Skal vi ikke høre på han Jimmie-gutten (Vaughan)? spør Lasse forsiktig før han legger til:

- Men høydepunktet er badestampen. Den fylles opp i dag.

Terje supplerer:

- Vi er i by'n en tur, men avgangen blir som regel utsatt til neste vin. Vi starter med fine varer, og så blir det mer søl etter hvert.

- Neste år skal vi forresten ta med tv og video, så vi får litt kultur.

En guttunge er bortom for å få med tomt flaskeftr, men får beskjed om at det er siste gang han får noe.

- Det blir så ryddig her. Du er jo verre enn kjerringa, jo!

<B>HJEMMEKOSELIG:</B> Bjørnar Helle våkner til liv i tilhenger'n på bluescampen mens vinfrokosten er godt i gang hos de seks andre gutta fra Nes på Romerike.