Blues på Blå

MOLDEJAZZEN (Dagbladet.no): Klubbene på Blå i Molde opplever dårlig oppmøte og underskudd.

- Hadde disse DJ'ene kommer på Quart hadde det vært oppstyr og utsolgt. Her i Molde skjer ikke det, sier Blåsjef Martin Revheim til Dagbladet.no.

Blå og festivalen bestemte seg i år for å rendyrke klubbkonseptet, og har store navn på plakaten. Men Revheim er usikker på om Molde er klar for et klubbtilbud.

- Flere har reagert på at vi har DJ's, noen har til og med snudd i døra, sier han.

- Onsdag var en skikkelig nedtur. Kun 150 var innom, og det var mange som gikk. Det var maks 50 i lokalet på en gang. Det er en tiendedel av det lokalet rommer, forklarer sjefen.

Og uansett om publikum strømmer til resten av uka, vil ikke klubben kunne rette opp underskuddet fra onsdag på titalls tusen kroner. DJ King Britt kom helt fra Philadelphia for å spille for 50 stykker.

Da vi tok turen innom Blå i går kveld var det lenge få klubbere tilstede, men mot midnatt så det ut til å fylles mer og mer opp. Publikum hadde god plass når de danset til britiske DJ Harvey og de norske DJ'ene Strangefruit og Prins Thomas.

- Det blir nok bedre i dag og på lørdag, mener Revheim, som begynner å få bred erfaring fra Moldefestivalen gjennom årene.

Suksess på dagtid

Mens klubben har slitt, har i alle fall Blå-konsertene på dagtid gått svært bra, Krøyt og Fläskkvartetten dro to fulle hus, Merzbow og Jazzkammer hadde 100 tilskuere, og det var mer enn forventet.

- På dagen har vi ikke så mange konkurrenter. I fjor var konsertene på Blå ikke så bra, da gikk de på kvelden, og det var mye bråk og fyll.

Blås klubbtilbud konkurrerer med andre nattilbud som Ølteltet, Nite Spot på Alexandra og festivalkroer. Dessuten mener Revheim at inngangsbilletten på 150 kroner er i drøyeste laget, men det har festivalen bestemt.

- Det er kjipt overfor artisten at det kommer så få. På tirsdag hadde vi ingen god kveld, selv om DJ'ene spilte kanonbra. DJ King Britt fikk de 50 som var her til å danse, og det er ikke så lett.

Kanskje må klubbkonseptet revurderes før neste års festival. Det kommer an på de to dagene som er igjen av Moldejazzen.

- Vi er ikke her bare for å trekke folk. Da kunne vi hatt D'Sound eller andre kjente artister her. Men det har vi hørt før. Vi ønsker å tøye grensene for hva Molde har i dag.

Se Orango på Blå i Moldes utescene

Media Player 700 K
Media Player 350 K
Media Player 64 k

Det er ingen deppestemning i rosenes leir. Revheim er blant annet fornøyd med at han har fått sett mye bra musikk. Dessuten bidrar han gjerne til å fylle opp dansegulvet på Blå.

Hva vil du lese om? Tips Astrid Meland og Maria Børja, som følger Moldejazzen for Dagbladet.no.

HVOR ER KLUBBERNE: Bra stemning, men få folk på Blås klubbkvelder til tross for DJ'er som King Britt fra Philadelphia og britiske Harvey.
GOD PLASS: Det var plass til å utfolde seg på dansegulvet i DJ-tonene onsdag og torsdag kveld på Blå.
OVERRASKET SJEF: Blåsjefen Martin Revheim vet ikke hva som har skjedd med Blå i Moldes klubbkvelder. Hittil har publikum uteblitt, til tross for store DJ-navn.