Blues-Rush i Bergen

BERGEN (Dagbladet): Otis Rush fyller 67 år søndag, men den stillfarne blueskjempen akter ikke å pensjonere seg. I går spilte han på Ole Blues-festivalen og i juli stiller han på Kongsberg Jazzfestival.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Som så mange andre bluesmusikere kan Otis Rush takke Muddy Waters for at han er der han er i dag. Rush reiste fra Mississippi for å besøke søsteren sin i Chicago, og gikk på sin første konsert.

- Jeg hørte Muddy og gikk ut og kjøpte meg en «guittar», sier Rush med trykk på første stavelse, - og lærte meg å spille som ham.

Inspirator

I 1949 flyttet han til Chicago, der han ble en av de mest sentrale aktørene innenfor den elektriske bluesen - også som inspirator for gitarister som Eric Clapton og Stevie Ray Vaughan.

Etter både opp- og nedturer har karrieren igjen fått et oppsving, blant annet med en Grammy-pris som resultat. Rush har gitt ut flere liveplater, og liker å spille live «fordi han kan spille høyt og holde tonen lengre». Men i motsetning til kollega Buddy Guy er han ikke akkurat kjent for et utagerende sceneshow.

- Jeg er mer opptatt av tonen i gitaren og lyden enn av klovnerier, sier Rush og smiler under den svarte cowboyhatten. Den er blitt et varemerke, og er kjekk å ha «når folk ser etter meg på flyplasser».

Rapper ikke

Otis Rush frykter ikke at bluesen skal dø ut sammen med han og andre stilskapere som begynner å bli gamle, og bryr seg heller ikke om at rapp og hip-hop blandes inn i musikken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer