Musikk

Blues-sølv til Norge

Geir Bertheussen Blues Express tok andreplassen i «EM i blues».

SØLV-JUBEL: Sølv var gull for denne gjengen på Azorene i dag tidlig norsk tid: Trond Hansen (f.v.), Rune Karlsen, Geir Bertheussen, Kåre Amundsen og Kai Fjellberg. Lørdag 13. april spiller de i Oslo. Foto: Bente Brevik
SØLV-JUBEL: Sølv var gull for denne gjengen på Azorene i dag tidlig norsk tid: Trond Hansen (f.v.), Rune Karlsen, Geir Bertheussen, Kåre Amundsen og Kai Fjellberg. Lørdag 13. april spiller de i Oslo. Foto: Bente Brevik Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I dag tidlig norsk tid ble det klart at Geir Bertheussen Blues Express tok andreplassen i European Blues Challenge (EBC). Den niende utgaven av denne konkurransen ble arrangert på den portugisiske øya Azorene i Atlanterhavet.

Heiagjeng

En norsk delegasjon på om lag 50 personer var på plass for å heie fram gruppa som representerte Norge. Avgjørelsen falt i tretida lokal tid, så gjengen måtte dra omtrent rett fra feiring til flyplassen i dag tidlig. Sjefen sjøl, som blir igjen på øya til mandag, hadde dette å si etter at han hadde hentet seg inn igjen:

- Det var en knallhard konkurranse med utrolig høyt nivå. Men - etter fredagens opptreden hadde vi en veldig god følelse, sier Bertheussen.

Og - responsen etter andreplassen har vært upåklagelig:

- Det har vært en haug med forespørsler fra bluesfestivaler i Europa. Det e skøy, legger han til.

22 europeiske land deltok i årets EBC, som ble vunnet av Kyla Brox fra Machester, England. Og - «ryktene» har gått foran henne, for vokalist og fløytist Brox og hennes band var allerede før seieren booket til Notodden Blues Festival fredag 2. august.

Utvidet uttrykk

Geir Bertheussen Blues Express har utvidet uttrykket noe, og mikser urban Chicago-blues med Mississippis deltablues, jumpblues, rock og soul. Bandets foreløpig siste album, «Southside», kom sist høst, til gode kritikker. Albumet ble også nominert til Spellemannprisen i bluesklassen.

Fra sørsida

Albumtittelen er ikke tilfeldig valgt. Southside var den elektriske bluesens arnested i Chicago, og Geir «Milkman» Bertheussen ble født i1966 på sørsida av Senja, der han fortsatt bor. Resten av bandet holder til i Molde, Trondheim og Bodø.

Bertehussen synger og spiller munnspill, mens resten av bandet består av Kai «Sugar Kay» Fjellberg på gitar, Trond «Boogieman» Hansen på bass og Kåre «Lefty» Amundsen på trommer. Til Azorene hadde de også med seg Rune Karlsen på keyboard.

Tøff konkurranse

Norge har vunnet EBC to ganger, med Rita Engedalen & Backbone i 2012 og Eric «Slim» Zahl & The South West Swingers i 2016. I fjor ble konkurransen arrangert på Hell utenfor Trondheim.

Lørdag 13. april spiller Geir Bertheussen Blues Express på Sosialen i regi av Oslo Bluesklubb.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer