Musikk

Blues-sølv til Norge

Geir Bertheussen Blues Express tok andreplassen i «EM i blues».

SØLV-JUBEL: Sølv var gull for denne gjengen på Azorene i dag tidlig norsk tid: Trond Hansen (f.v.), Rune Karlsen, Geir Bertheussen, Kåre Amundsen og Kai Fjellberg. Lørdag 13. april spiller de i Oslo. Foto: Bente Brevik
SØLV-JUBEL: Sølv var gull for denne gjengen på Azorene i dag tidlig norsk tid: Trond Hansen (f.v.), Rune Karlsen, Geir Bertheussen, Kåre Amundsen og Kai Fjellberg. Lørdag 13. april spiller de i Oslo. Foto: Bente Brevik Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I dag tidlig norsk tid ble det klart at Geir Bertheussen Blues Express tok andreplassen i European Blues Challenge (EBC). Den niende utgaven av denne konkurransen ble arrangert på den portugisiske øya Azorene i Atlanterhavet.

Heiagjeng

En norsk delegasjon på om lag 50 personer var på plass for å heie fram gruppa som representerte Norge. Avgjørelsen falt i tretida lokal tid, så gjengen måtte dra omtrent rett fra feiring til flyplassen i dag tidlig. Sjefen sjøl, som blir igjen på øya til mandag, hadde dette å si etter at han hadde hentet seg inn igjen:

- Det var en knallhard konkurranse med utrolig høyt nivå. Men - etter fredagens opptreden hadde vi en veldig god følelse, sier Bertheussen.

Og - responsen etter andreplassen har vært upåklagelig:

- Det har vært en haug med forespørsler fra bluesfestivaler i Europa. Det e skøy, legger han til.

22 europeiske land deltok i årets EBC, som ble vunnet av Kyla Brox fra Machester, England. Og - «ryktene» har gått foran henne, for vokalist og fløytist Brox og hennes band var allerede før seieren booket til Notodden Blues Festival fredag 2. august.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer