«Bluesens Oscar» til Notodden

Kåret av The Blues Foundation i USA.

GLEDESDANS: Kunstnerisk leder Jostein Forsberg (i midten) under det som er Notodden Blues Festivals største scene, Brygga, for noen år siden. Nå har festivalen fått en internasjonal pris. Foto: Bjørn-Owe Holmberg / Dagbladet
GLEDESDANS: Kunstnerisk leder Jostein Forsberg (i midten) under det som er Notodden Blues Festivals største scene, Brygga, for noen år siden. Nå har festivalen fått en internasjonal pris. Foto: Bjørn-Owe Holmberg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Notodden Blues Festival er i dag blitt kåret til beste internasjonale bluesfestival av The Blues Foundation i USA. Keeping The Blues Alive Award er den høyeste utmerkelsen man kan få i bluesverdenen som organisasjon eller enkeltperson. Prisen, som ses på som bluesmusikkens Oscar-pris, deles ut under en egen seremoni i Memphis lørdag 5. februar.  NBF fikk prisen i konkurranse med 1200 andre festivaler.

Underskudd Prisen betyr ekstra mye for festivalen akkurat nå. Etter noen år med underskudd er det holdt folkemøter om festivalens framtid. Festivalen har nå fått en lånegaranti fra kommunen som sikrer at det blir festival også neste år.- Vi er oppriktig stolte av denne prisen, sier kunstnerisk leder Jostein Forsberg til Dagbladet. - Det er veldig mye takket være det gode frivillige apparatet, vårt lojale publikum og innbyggerne i Notodden.

Fjær i hatten Styreleder Jan Lasse Hansen i Notodden Blues Festival sier dette om tildelingen:- Dette er mer enn en fjær i hatten for hele organisasjonen Notodden Blues Festival, for byen Notodden, for alle de frivillige og for vårt flotte og lojale publikum gjennom mer enn 20 år. Det er fantastisk for oss alle sammen og nok en milepæl i festivalens etter hvert eventyrlige historie, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer