GLEDESDANS: Kunstnerisk leder Jostein Forsberg (i midten) under det som er Notodden Blues Festivals største scene, Brygga, for noen år siden. Nå har festivalen fått en internasjonal pris. Foto: Bjørn-Owe Holmberg / Dagbladet
GLEDESDANS: Kunstnerisk leder Jostein Forsberg (i midten) under det som er Notodden Blues Festivals største scene, Brygga, for noen år siden. Nå har festivalen fått en internasjonal pris. Foto: Bjørn-Owe Holmberg / DagbladetVis mer

«Bluesens Oscar» til Notodden

Kåret av The Blues Foundation i USA.

Notodden Blues Festival er i dag blitt kåret til beste internasjonale bluesfestival av The Blues Foundation i USA. Keeping The Blues Alive Award er den høyeste utmerkelsen man kan få i bluesverdenen som organisasjon eller enkeltperson. Prisen, som ses på som bluesmusikkens Oscar-pris, deles ut under en egen seremoni i Memphis lørdag 5. februar.  NBF fikk prisen i konkurranse med 1200 andre festivaler.

Underskudd Prisen betyr ekstra mye for festivalen akkurat nå. Etter noen år med underskudd er det holdt folkemøter om festivalens framtid. Festivalen har nå fått en lånegaranti fra kommunen som sikrer at det blir festival også neste år.
- Vi er oppriktig stolte av denne prisen, sier kunstnerisk leder Jostein Forsberg til Dagbladet.
- Det er veldig mye takket være det gode frivillige apparatet, vårt lojale publikum og innbyggerne i Notodden.

Fjær i hatten Styreleder Jan Lasse Hansen i Notodden Blues Festival sier dette om tildelingen:
- Dette er mer enn en fjær i hatten for hele organisasjonen Notodden Blues Festival, for byen Notodden, for alle de frivillige og for vårt flotte og lojale publikum gjennom mer enn 20 år. Det er fantastisk for oss alle sammen og nok en milepæl i festivalens etter hvert eventyrlige historie, sier han.

«Unik atmosfære» Blues Foundation legger blant annet sterk vekt på festivalens unike atmosfære, overbevisende gjennomføring og lokalsamfunnets totale engasjement i sin festival i begrunnelsen for tildelingen:

«23 år gamle Notodden Blues Festival er et blueseventyr hver eneste bluesfan burde oppleve. Drevet av 700 frivillige og en administrativ stab på 3, 6 stillinger forvandler festivalen den lille norske byen med et innbyggertall på 7000 til Europas senter for blues. Festivalen trekker over 30.000 fans til Notodden hvert år. Hvert eneste lille «kott» gjøres om til en scene for musikk. Festivalen har samtidig bred støtte blant byens befolkning,» heter det blant annet i begrunnelsen til The Blues Foundation. 

Notodden jobber også med planer om å bygge et Europas Blues Senter, og har allerede noe av finansieringen på plass.  Beslutningen om bygging tas i høst.