Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Blueshelg på skinner

NOTODDEN (Dagbladet): Oppfinnsomheten kjenner ingen grenser når mange tusen festivalgjester skal innlosjeres under Notodden Blues Festival. Denne kameratgjengen har nok den blåeste overnattinga i år også - i en gammel jernbanevogn.

Ingen av gutta fra Sande og Holmestrand spiller sjøl, særlig ikke etter at kameratene kastet munnspillet til Harald i Heddalsvatnet. Men de har nok av cd-er å lytte til før de årsdebuterer som publikummere på festivalens siste kveld.

  • For første gang kan du i år kjøpe øl i butikken, og det er ikke Rema 1000-kjøpmann Agnar Floten lei seg for. 35 prosent av omsetningen hans i går var øl, og 7000- 8000 liter til går med i butikkens øltelt rett utenfor i løpet av blueshelga.
  • Hans Hansen fra Asker (psevdonym for Hans Jørgen Wang, 38), også han en av 3000 campere, rakk å etterfylle for andre gang rett før butikken stengte lørdag. Han har billetter til tre- fire konserter, men svarer som mange andre når vi vil vite hvem han har hørt:

- Ikke spør meg, men det var dritbra!

  • Folk smiler mye på Notodden denne helga, også politiet.

- Den største jobben vi har er å vise oss, sier politiførstebetjent Odd Fosse ved Notodden politistasjon. Tre-fire arresterte, en for innbrudd og resten for fyll, var statistikken per lørdag ettermiddag. Ikke verst når om lag 30000 mennesker er samlet til bluesfest i en by som forandrer totalt karakter fire dager i året.

  • I kveld er det slutt, og da vil det vise seg om ledelsen når målet på 25000 solgte billetter. Men de har et luksusproblem. Den akustiske scenen, som er et gratistilbud for å slippe stempelet som en utsolgt festival, er nå blitt så kvalitetssterk - og populær - at den konkurrerer med dyre ettermiddagskonserter.

Det spørs om festivalen har råd til å la en artist som Rory Block spille gratis mens en stjerne som Taj Mahal samtidig spiller for halvfull sal.

TOGBLUES: Oppfinnsomheten er stor når det kommer til innkvartering i Notodden.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media