Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Blueslegende

Moderne gitarmester tolker de gamle mestrene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Duke Robillard startet Roomful of Blues i 1967, var innom Fabulous Thunderbirds på 90-tallet og har spilt i flere andre band foruten egne konstellasjoner. De to siste åra har han fått den prestisjefylte W.C. Handy-prisen som Årets bluesgitarist.

Han har riktignok flørtet med jazzen også, men «Living with the Blues» er en passende tittel på Duke og hans ferske cd - oppkalt etter en Brownie McGee-klassiker. Plata åpner med hans egen «Buy Me a Dog» , en søt hyllest til hunden Lucy Mae, og har en miks av rhythm'n'blues med fine blåserarrangementer, bluesrock og et par saftige bluesballader - samt hans første akustiske solonummer, Tampa Reds «Hard Road» . Plata demonstrerer Dukes allsidighet og evner som solid tolker av stoff fra størrelser som Freddie King, B.B. King, Little Milton og Willie Dixon. Stilsikkert og uhyre velspilt, men også noe forutsigbart.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!