VETERAN: Den amerikanske blueslegenden B.B. King (89) er innlagt på sykehus, men tilstanden skal ikke være alvorlig ifølge familien. 

Foto: Tor Arne Dalsnes
VETERAN: Den amerikanske blueslegenden B.B. King (89) er innlagt på sykehus, men tilstanden skal ikke være alvorlig ifølge familien. Foto: Tor Arne DalsnesVis mer

Blueslegenden B.B. King på sykehus

Datter beroliger fansen.

Den amerikanske blueslegenden B.B. King (89) er innlagt på sykehus.

Hans datter sier til The Los Angeles Times mandag at sangeren får behandling for dehydrering forårsaket av diabetes 2, en diagnose legene ga ham for over 20 år siden.

89-åringen er imidlertid på bedringens vei, forsikrer datteren Claudette.

B.B. King måtte i oktober i fjor avlyse en turné etter at han ble syk under en konsert i Chicago. Musikkveteranen led av dehydrering og utmattelse.

Riley B. King ble født 16. september 1925 i Mississippi. Han har vært viktig for bluesmusikken og har etter hvert markert seg som både musiker, gitarist, låtskriver - og produsent.

Rolling Stone har blant annet kåret ham til den største nålevende gitarist og den tredje største noensinne - bare forbigått av Jimi Hendrix og Duane Allman. Få er hedret og hyllet som King, blant annet har han fått innpass i Rockens æresgalleri.

(NTB)