Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Blur til Norge

Det engelske bandet Blur starter Europa-turneen på Rockefeller i Oslo.

10. oktober entrer Damon Albarn og resten av Blur scenen på Rockefeller i Oslo. Konserten er den første av i alt 13 besøk i store europeiske byer og som ender i Lausanne, Sveits, skriver MTV.com.

Før den tid skal gutta til USA samt besøke noen festivaler i sommer. Så for de av dere som ikke kan vente til oktober det bare å ta turen til Roskilde i slutten juni.

Blur er aktuelle med albumet «Think Tank», et ujevnt stykke musikk der bandet helt klart prøvde å fjerne seg fra britpopen:

«Å høre gjennom «Think Tank» blir etter hvert som å danse lyttemessig jenka. Tre skritt framover, ett tilbake. Tre bra Blur-ballader, én banalitet», mente Dagbladet og belønnet gjengen med en firer.

Blur er også aktuelle på den mindre jordnær måte enn noen turnedatoer. I går sendte Englan opp sonden Beagle 2 som lander på planeten Mars om seks måneder. Ombord i landingsdelen er en instrumental-låt laget av Blur.

- Vi trenger noe som annonserer at vi har landet. Normalt ville vi brukt databråk, men tenkte noe lett gjenkjennelig ville fungere bedre, sier professor Colin Pillinger ved Beagle 2-prosjektet til nettavisen Dotmusic.com

Blur sjøl beskriver låta som «musikalsk hulemalerier, en tung og klar låt løselig basert på en matematisk sekvens».

KONSERT:</B> Damon Albarn og resten av Blur skal på europaturne til høsten.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media