«Blurred Lines» beskyldes for plagiat

Robin Thicke reagerer ved å ta ut søksmål.

SEXY SANG: Årets store sommerhit «Blurred Lines» av Robin Thicke og Pharrell Williams anklages for å være for like Marvin Gayes låt «Got to Give It Up». Thicke og Williams har nå gått til søksmål mot Gayes familie for å bevise at det ikke har plagiert sangen. Foto: Scanpix
SEXY SANG: Årets store sommerhit «Blurred Lines» av Robin Thicke og Pharrell Williams anklages for å være for like Marvin Gayes låt «Got to Give It Up». Thicke og Williams har nå gått til søksmål mot Gayes familie for å bevise at det ikke har plagiert sangen. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Robin Thicke står bak låta «Blurred Lines» som har blitt en av sommerens største hits og har tronet på toppen av hitlista Billboard Top 100 i ti uker i strekk.

Nå går han, i selskap med Pharrell Williams som også har bidratt i låtskrivingen, til søksmål mot den anerkjente soul-artisten Marvin Gayes familie som hevder «Blurred Lines» er for lik en av Gayes sanger.

Søksmål Ifølge Billboard er det Marvin Gayes låt «Got to Give It Up» familien mener de to artistene har kopiert deler av komposisjonen fra.

Thicke og Williams skriver i sakspapirene, som Hollywood Reporter har fått tilgang på, at det ikke finnes noen likheter mellom de to låtene, annet enn vanlige musikalske elementer.

Gayes familie på sin side hevder at «Blurred Lines» og «Got to Give It Up» føles og høres like ut, og familiens forsvarere krever eierskap til hele musikksjangeren, ikke bare et spesielt verk.

Også 70-tallsbandet Funkadelic hevder det er store likheter mellom Thickes megahit og deres sang «Sexy Ways», og Thicke har sett seg nødt til å inkludere bandet i søksmålet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer