SLUTTER:  Grete Sivertsen slutter som sjefsredaktør i magasinet Bo Bedre. Her i et bilde tatt i 2009.
Foto: Linda Næsfeldt
SLUTTER: Grete Sivertsen slutter som sjefsredaktør i magasinet Bo Bedre. Her i et bilde tatt i 2009. Foto: Linda NæsfeldtVis mer

Bo Bedre-redaktør trekker seg etter varslede millionkutt fra konsernet

- Rammebetingelsene for en jobb jeg elsket har endret seg, sier Grete Sivertsen.

(Dagbladet): Etter syv år som sjefredaktør for magasinet Bo Bedre trekker Grete Sivertsen seg fra stillingen.

Avgjørelsen kommer i etterkant av at konsernet Bonnier har varslet en nedbemanning på mellom 7 og 10 årsverk i konsernets magasiner, ifølge Kampanje.
 
- Forlater en jobb jeg elsket - Det er jo litt vemodig å forlate en jobb jeg har elsket. Jeg ble ansatt for syv år siden for å lage Norges beste interiørmagasin, og det føler jeg at vi har klart.  Nå ser jeg at rammebetingelsene for jobben er endret og da må jeg vurdere det på lik linje med et nytt jobbtilbud, sier Grete Sivertsen til Dagbladet.

På spørsmål om i hvilken grad Bonniers planlagte endringer i redaksjonen påvirket avgjørelsen svarer Sivertsen følgende.

- Jeg håper jo at det fortsetter å være det ledende interiørmagasinet i Norge. Når det gjelder prosessen i Bonnier, så er det en prosess som ikke er ferdig. Derfor er det vanskelig for meg å uttale meg om den, sier Sivertsen.

Håper å få brukt erfaringen sin Om framtida sier Sivertsen at hun ennå ikke har bestemt seg for hvor veien går videre, men at hun kan tenke seg å fortsette med et lignende arbeid som hun har erfaring fra tidligere.

- Når en dør lukker seg, åpner en ny seg og jeg er sikker på at det er etterspørsel etter min erfaring og kompetanse, sier Sivertsen som i utgangspunktet er positiv til å jobbe ut oppsigelsestiden på 6 måneder.

- Leit å miste Sivertsen Forlagsdirektør Gry Bjørhovde i Bonnier mener at det er leit å miste Sivertsen.

- Dyktige sjefredaktørers avgang er aldri velkomne. Grete har gjort en strålende jobb med å videreutvikle og løfte både magasinet og merkevaren Bo Bedre gjennom sine sju år i sjefredaktørstolen. Hun er en ildsjel som brenner både for godt design og gode redaksjonelle produkter, sier Bjørhovde om den avtroppende redaktøren.

Om de endrede rammebetingelsene som Sivertsen oppgir som årsaken til avgangen, sier Bjørhovde at konsernet er i en omorganiseringsprosess der de blant annet vil samarbeide tettere med andre magasiner i Bonnier-konsernet.

- Dette gjelder primært magasinene våre i Danmark. Hva det endelige resultatet og omfanget av omorganiseringen blir er ikke avklart. Det skal landes i tett dialog med ledelse og redaksjonelle medabeidere i begge land. Jeg ville veldig gjerne hatt Grete med i denne prosessen, men må respektere at hun landet på en annen beslutning, sier

- Hva tenker dere om framtida til magasinet? - Overordnet for hele dette prosjektet, ligger det en føring om at vi skal opprettholde vår høye redaksjonelle kvalitet og vår sterke posisjon. Nå skal vi sikre dette gjennom gode dialoger og felles utviklingsarbeid med dyktige kolleger i andre Bonnier-magasiner, og jeg er sikker på at Bo Bedre kommer til å være ledende i sitt segment også inn i fremtiden.