Bo Kaspers savner «pay-tv»

Problemet med Norge er at «pay-tv»-tilbudet er for dårlig, mener svenske Bo Kaspers Orkester. Ellers har de mange gode minner fra turnélivet i Norge.

- Ofte er du så utilfredsstilt etter en konsert at du må supa lite alkohol - og deretter finne betalings-tv. Og der står det litt stusslig til i Norge, synes gutta i Bo Kaspers Orkester.

- Men dere nordmenn har sjenerøse minibarer. Det skal dere ha, selv om dere har langt igjen til finnene. De har kjøleskap på hvert hotellrom fylt med all slags sprit. Det er sinnssykt.

- ...og jenter og hunder på pay-tv. Det er nesten for kinkig å slå igjennom i Finland, sier Michael Malmgren og ler.

Skråblikk ville vite de villeste, morsomste og kuleste turnéhistoriene til de svenske popjazzerne, som de siste årene har holdt 400 konserter i Norge og Sverige - og de fortalte i alle fall litt.

Det kuleste minnet er en jam i Stavanger i 1995, der også politiet dukket opp og i utgangspunktet ville ha slutt på konserten. Men selv politiets utsendte synes spillestuntet var så artig at den seine nattjammen ble enda seinere. Det morsomste var den første konserten på Sentrum Scene i Oslo, der de ble tatt imot som idoler.

- Og den villeste turné-historien?

- Det var en gang..., starter trommisen Fredrik Dahl.

- Nej, nej, nej faen. Det er hemmeligstemplet, bryter Bo Kasper selv inn - og rister brydd på hodet. Han vet hva Dahl skal til å fortelle, men får stoppet «skandalen».

- Noen av oss må dø før noe som helst kan sies, konkluderer Mats Asplén.