Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Boards of Canada

Ta sjansen på «psykedelisk forskningsmusikk».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Anmeldelsene av denne etterlengtede oppfølgeren til den globale kultsuksessen «Music Has the Right To Children» (1998) kommer garantert til å by på mye høytsvevende metaforbruk.

Derfor velger vi å gjøre det veldig enkelt for deg: den engelske duoen Boards Of Canada lager elektronisk stemningsmusikk. Og, nei, det låter ikke som Andreas Wollenveider, det låter faktisk veldig flott.

Vi skal heller ikke prøve å ty til de sedvanlige malende lydbilder -klisjeene her, men å oppsummere Boards Of Canadas unike lydunivers er ingen enkel oppgave. Elektronisk meditasjonsmusikk? Abstrakt chill out? Selv kaller det de psykedelisk forskingsmusikk, og med dokumentarfilmsamples om lava og energisparing er det faktisk en passende term.

«Geogaddi» er et typisk lyttealbum du må gi tid, og som på rundt tredje lytt framstår som en elektronisk lekkerbisken av ypperste sort.

Hele Norges coronakart