Bob, Bob - og så pang!

Bob Dylan er en mann som bruker uvanlig lang tid på forspillet, men når utløsningen endelig kommer, dirrer det i hele salen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Sånn føltes det i Oslo Spektrum i går kveld, da Bob Dylan la veien innom hovedstaden for første gang på to år.

Det er alltid en slags høytidsstemning i salen når His Bobness stille og nesten umerkelig entrer scenen. I westerndress og med svart cowboyhatt ser han ut som om han kommer rett ut av cowboyfilmen «Pat Garrett & Billy The Kid» - 29 år for seint.

Ved hans side står - som de siste åra - gitaristene Charlie Sexton og Larry Campbell og bassisten Tony Garnier.

Man skulle tro de kjente hverandre godt nå, men det virker ikke helt sånn. Først når elgitaren kommer fram etter en halvtime begynner det å løsne, og når de for andre gang plugger inn elgitaren, skjer det noe magisk. Derfra og ut er Oslo Spektrum et flott sted å være.

Fomler

Med countrysviska «Wait For The Light To Shine» og bluegrass-besetning innleder Bob & Co. et sett som skal komme til å vare i to timer og 25 minutter. Allerede nå knikser han med venstrebeinet så elegant - og keitete - som bare Bob kan gjøre det. Den mannen trenger ingen koreograf.

«The Times They Are A-Changin'» følger. Snippen er løs, de spiller litt feil her og der og fomler litt, og det virker som om bandet er like uinspirerte som Dylan selv kan innbille oss at han er. Det er noe nølende over settingen, og det slår meg at de ser ut som noen nybegynnere som ikke helt veit hva de skal gjøre på scenen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer