Bob Dylan er stadig ny, men alltid den samme

Nå utgir han sine samlede verker i én boks.

I NEW YORK: Bob Dylan fotografert i New York i 1983  - i byen der karrieren tok av tidlig på 1960-tallet. Foto: Lynn Goldsmith
I NEW YORK: Bob Dylan fotografert i New York i 1983 - i byen der karrieren tok av tidlig på 1960-tallet. Foto: Lynn Goldsmith Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Bob Dylans samlede verker? Hva er egentlig det? Sangene hans brer seg som ringer i vannet. Selv har han ofte spilt flere versjoner av dem, enten på plate, på demoer, uutgitte opptak eller konserter. Andre artister har bidratt med nye tolkninger, som igjen har smittet over på opphavsmannen.

Et uoversiktlig antall bootlegs, både uoffisielle og de Dylan selv har sluppet i form av sine ti såkalt «bootleg series»-utgivelser, er i omløp. Filmer og konsertopptak florerer. Vi står overfor et aldri så lite osean av originalopptak og andre innspillinger, der både tempo, melodiføring og tekster kan variere inntil det ugjenkjennelige.

Men det er ikke dette utflytende verket som blir presentert når Bob Dylan har valgt å utgi «The Complete Album Collection Vol. One». Vi regner med at dette er Dylans egen beslutning. Bare én gang har plateselskapet utgitt en plate uten artistens samtykke, albumet «Dylan» (1973), og det har de aldri forsøkt å gjenta. 72-åringen har selv ønsket å samle platene sine i én boks, vel vitende om at dette er album de fleste fans kjenner eller har fra før av, og at de ellers er tilgjengelige på iTunes.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer