Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Nobelprisen i litteratur 2016

Bob Dylan har fått den utmerkelsen mange har håpet på. Men vil han ha den?

Ikke følg ledere! Pass på parkometrene!

MØTES IGJEN? Skal Bob Dylan og kong Carl XVI Gustaf møtes igjen? Her får Dylan Polarprisen i år 2000 i Stockholm. En million kroner pluss diplom. Denne gangen er prisen på minst ti millioner kroner. Foto: NTB SCANPIX
MØTES IGJEN? Skal Bob Dylan og kong Carl XVI Gustaf møtes igjen? Her får Dylan Polarprisen i år 2000 i Stockholm. En million kroner pluss diplom. Denne gangen er prisen på minst ti millioner kroner. Foto: NTB SCANPIX Vis mer

Er Bob Dylan en poet eller en sanger? En skribent eller en musiker? Ingen var i tvil om at han i 2000 fortjente Polarprisen, som han delte med fiolinisten Isaac Stern. Vinnerne kåres av Kungliga Musikaliska Akademin, som også har gitt den til folk som Dizzie Gillespie, Ennio Morricone og Emmylou Harris.

Men når han blir tildelt Nobelprisen i litteratur, er saken en annen. Verden splittes i to: De som jublende hevder at dette er så velfortjent som det er mulig å få det. Og de som fnyser av forakt og mener De Aderton i Stockholm for alltid har latt Nobelprisens prestisje blåse bort med vinden.

Kanskje Dylan som den skarpe og følsomme observatøren han er, har skjønt at Svenska Akademin har stukket hånda hans inn i et vepsebol. Han ligger i hvert fall særdeles lavt. I skrivende stund har ikke komiteen i Stockholm vært i stand til å komme i kontakt med ham. Nobelprisen er ikke engang registrert under «news» på hjemmesidene hans.

Sommertilbud på Dagbladet Pluss

De beste leseopplevelsene, guider og eksperttips!

3 MÅNEDER

SOMMERTILBUD - 80% rabatt

49 kr

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 49 kr Fornyes automatisk til 249,-/kvartal

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 UKE

55 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?