I FJOR: Sist Bob Dylan spilte i Norge, var det blant annet i Stavern. Til høsten gir Bob imidlertid tre konserter i en mer intim setting i Norge. Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet
I FJOR: Sist Bob Dylan spilte i Norge, var det blant annet i Stavern. Til høsten gir Bob imidlertid tre konserter i en mer intim setting i Norge. Foto: Anders Grønneberg / DagbladetVis mer

Bob Dylan med tre intimkonserter i Norge

Kommer til høsten.

(Dagbladet): Det har vært mange anledninger til å oppleve His Bobness på scenen i Norge siden han spilte her første gang i 1981, men som regel er det enten på store festivalscener eller i arenaer som Oslo Spektrum Dylan spiller.

I oktober gjør han imidlertid hele tre konserter på rappen i det betraktelig mer intime lokalet som utgjør Oslo Konserthus, med sine godt under 2000 sitteplasser.

- De siste to årene har Dylan spilt mye i teatere og betraktelig mindre lokaler enn han har gjort tidligere. Det er tydelig at han trives i intime rammer, og det blir fantastisk å se ham i konserthuset, sier Dylan-ekspert Johnny Borgan, som per i dag har sett rockelegenden live 132 ganger, sist i Beacon Theatre i New York i vinter.

- Siden Dylan aldri opptrer med storskjerm eller bryr seg med å lage noe sceneshow av noe slag, er det også en vesentlig mer givende opplevelse for publikum å komme tett på mannen. Hvor venstrebeinet hans beveger seg er gjerne det viktigste å følge med på, sier Borgan.

- Skjønt, i løpet av to dager i 2009 så jeg ham både i et lokale som tok 1200, og i O2-arenaen i London som tar 20 000. Og det var den store konserten som var best. Så man vet aldri, sier eksperten.

Datoene for konserthuskonsertene er 1.- 3- oktober, og billettsalget starter neste mandag klokka 09.

Bob Dylan ga tidligere i år ut sitt 36. studioalbum, «Shadows in the Night», som i motsetning til flesteparten av hans utgivelser mangler originalkomposisjoner og utelukkende består av låter fra Frank Sinatras repertoar. Den fikk terningkast fem i Dagbladet.

I fjor spilte Bob Dylan i Stavern og Kristiansand, året før var han i Spektrum. I 2011 spilte Bob blant annet i Bergen.