Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Bob Dylan vant årets Nobelpris i litteratur

Bob Dylan møtte ikke opp da Obama inviterte til feiring for å hylle nobelprisvinnerne

Det hvite hus sier ingenting om hvorfor han ikke kom til arrangementet.

PRISMOTTAKER: Artisten Bob Dylan ble invitert til meet-and-greet i Det hvite hus i dag, men valgte å ikke møte opp. Det er fortsatt usikkert om han kommer til Stockholm, selv om de siste rapportene tyder på at han ikke kommer personlig. Foto: Kevin Winter /AFP photo/ Getty Images North America 
PRISMOTTAKER: Artisten Bob Dylan ble invitert til meet-and-greet i Det hvite hus i dag, men valgte å ikke møte opp. Det er fortsatt usikkert om han kommer til Stockholm, selv om de siste rapportene tyder på at han ikke kommer personlig. Foto: Kevin Winter /AFP photo/ Getty Images North America  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag holdt den amerikanske presidenten Barack Obama et meet-and-greet for de amerikanske nobelprismottakerne, men Bob Dylan var ikke til stede. Det melder The Hill.

- Beklageligvis vil ikke Bob Dylan komme til Det hvite hus i dag, så alle kan slappe helt av, sa Obamas talsmann Josh Earnest til pressen.

Earnest sier ikke noe om hvorfor Bob Dylan ikke kom til arrangementet.

Obama har imidlertid gratulert den verdenskjente artisten tidligere. Samtidig avslørte han at han har Dylan som en av sine favorittpoeter.

Usikkert om Dylan kommer til Stockholm

I oktober ble det kjent at Bob Dylan får årets Nobelpris i litteratur. Siden ble det stille fra den verdenskjente artisten, og det kom rapporter om at han ikke hadde svart på nobelkomiteens henvendelser.

Det skulle gå 15 dager før Dylan ga lyd fra seg. Dylan aksepterte prisen, og sa i et intervju med The Telegraph at han «absolutt» vil være til stede» ved prisutdelingen i Stockholm den 10. desember - «hvis det overhodet lar seg gjøre».

Det er fortsatt uklart om Bob Dylan vil komme til Stockholm for å motta prisen.

- Tar ikke imot prisen personlig

Den siste beskjeden fra Svenska Akademien var at Dylan ikke vil komme for å motta prisen personlig.

- Han skulle ønske at han kunne ta imot prisen personlig, men andre årsaker gjør det dessverre umulig, heter det i en pressemelding.

Bob Dylan må derimot holde en nobelforelesning innen seks måneder, regnet fra 10 desember, som er det eneste kravet som kommer med prisen.

Prisen i litteratur skal ifølge Nobels testamente gå til «den som innenfor litteraturen har produsert det mest utmerkede i idealistisk retning».

Utmerkelsen er blitt delt ut av det svenske litterære selskapet Svenska Akademien hvert år siden 1901.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!