Bob Dylan slik 21 fotografer ser ham

Wandrups utvalgte: Jubileumsutstilling i Horten.

GET BORN: Dette bildet tatt av Tony Frank er et av de 30 bildene på utstillingen i Galleri Stallen i Horten. Foto: Tony Frank
GET BORN: Dette bildet tatt av Tony Frank er et av de 30 bildene på utstillingen i Galleri Stallen i Horten. Foto: Tony Frank Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FOTOGRAFI: Stjerner har en magnetisk virkning på fotografer, og enkelte er mer fotogene enn andre.

Tenk på alle de fantastiske bildene som er tatt av folk som Marilyn Monroe, Elvis Presley, Chet Baker, James Dean, Johnny Cash, Liz Taylor - lista er lang.

Fotografiene av Bob Dylan gjenspeiler forskjellige faser av hans utvikling, fra hobobildene som ble tatt av den unge Dylan via rebellen midt på 1960-tallet fram mot den hvitsminkede Rolling Thunder-turneen i 1975-1976.

I Horten bor en mann som samler på kjente bilder av Dylan. Han heter Eivind Preus og er sønn av Leif Preus, som startet fotomuseet Preus Museum i Horten i 1976.

Nå viser han bildene sine i Galleri Stallen i Horten; over 30 fotografier tatt av 21 fotografer.

Utstillingen åpnet forleden og henger opp til 30. juni. Kopier av enkelte bilder kan også kjøpes.

Fotografene inkluderer Daniel Kramer, Barry Feinstein og Anton Corbijn. Dessuten Tony Frank, med bildet «Get Born» (se øverst i spalten).

Og selvsagt Tom Martinsen, som tok et ikonisk bilde av sangeren i Gøteborg i 1978. Dylan og Martinsen — to grener på samme tre. May you stay forever young.  

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer