GET BORN: Dette bildet tatt av Tony Frank er et av de 30 bildene på utstillingen i Galleri Stallen i Horten. Foto: Tony Frank
GET BORN: Dette bildet tatt av Tony Frank er et av de 30 bildene på utstillingen i Galleri Stallen i Horten. Foto: Tony FrankVis mer

Bob Dylan slik 21 fotografer ser ham

Wandrups utvalgte: Jubileumsutstilling i Horten.

FOTOGRAFI: Stjerner har en magnetisk virkning på fotografer, og enkelte er mer fotogene enn andre.

Tenk på alle de fantastiske bildene som er tatt av folk som Marilyn Monroe, Elvis Presley, Chet Baker, James Dean, Johnny Cash, Liz Taylor - lista er lang.

Fotografiene av Bob Dylan gjenspeiler forskjellige faser av hans utvikling, fra hobobildene som ble tatt av den unge Dylan via rebellen midt på 1960-tallet fram mot den hvitsminkede Rolling Thunder-turneen i 1975-1976.

I Horten bor en mann som samler på kjente bilder av Dylan. Han heter Eivind Preus og er sønn av Leif Preus, som startet fotomuseet Preus Museum i Horten i 1976.

Nå viser han bildene sine i Galleri Stallen i Horten; over 30 fotografier tatt av 21 fotografer.

Utstillingen åpnet forleden og henger opp til 30. juni. Kopier av enkelte bilder kan også kjøpes.

Fotografene inkluderer Daniel Kramer, Barry Feinstein og Anton Corbijn. Dessuten Tony Frank, med bildet «Get Born» (se øverst i spalten).

Og selvsagt Tom Martinsen, som tok et ikonisk bilde av sangeren i Gøteborg i 1978. Dylan og Martinsen — to grener på samme tre. May you stay forever young.  

Dylan og Martinsen — to grener på samme tre.

May you stay forever young.