KOMMER: Bob Dylan har endelig svart på om han kommer for å motta Nobelprisen i litteratur. «Absolutt, «hvis det overhodet lar seg gjøre» er svaret han gir avisa The Telegraph. Foto: NTB Scanpix
KOMMER: Bob Dylan har endelig svart på om han kommer for å motta Nobelprisen i litteratur. «Absolutt, «hvis det overhodet lar seg gjøre» er svaret han gir avisa The Telegraph. Foto: NTB ScanpixVis mer

Nobelprisen i litteratur 2016:

Bob Dylan vil «absolutt» være til stede under nobelseremonien

Det sier han til The Telegraph. 

(Dagbladet): Nobelprisvinner i litteratur Bob Dylan sier til The Telegraph at han «absolutt» vil være til stede på nobelseremonien – «hvis det overhodet lar seg gjøre».

13. oktober annonserte Svenska Akademien at årets nobelpris i litteratur går til Bob Dylan.

Først nå uttaler prisvinneren seg om tildelingen, hele 15 dager etter at tildelingen ble kjent.

Heller ikke Svenske Akademien , som delere ut litteraturprisen, fikk tak i Dylan for å fortelle ham om æren.

Vet ikke hva han skal vente

Bob Dylan er tildelt den prestisjetunge prisen som den første musikkartisten noen sinne.

På spørsmål om hvordan han tror det blir å følge i fotsporene til litterære storheter som Ernest Hemingway og Harold Pinter, svarer musikklegenden at «han ikke aner hva han skal forvente».

Det har lenge vært svært usikkert om artisten ville i det hele tatt ville dukke opp for å motta prisen. Siden han hverken uttalt seg om den, eller svarte på noen av telefonene fra Svenska Akademien.

24. oktober hadde de gitt opp å få tak i Dylan. En oppføring om prisen skal også ha blitt fjernet fra Dylans hjemmeside.

Velfortjent

Dylan gir heller ingen forklaring på hvorfor han ikke har svart på henvendelser om prisen. .

«Vel, jeg er rett her», svarer han da The Telegraph spør, uten å uttdype noe ytterligere.

- Det var et sjokk og helt fantastisk, sa Fredrik Wandrup, Dagbladets hovedanmelder i litteratur da tildelingen ble kjent.

Han mente det var en svært velfortjent pris.

- Dette har jeg gått og håpet på, men jeg hadde aldri trodd at Svenska Akademien ville kommet til sans og samling og gjøre et slikt valg, understreket han.