Bob Dylan

«Don't follow leaders. Watch your parking meters.» Robert Allen Zimmermann ble født 24. mai 1941 i Duluth, Minnesotoa, av jødiske foreldre. Etter å ha sluttet skolen, ankom han Greenwich Village, New York i 1960 med en gitar i hånda og Woody Guthrie i ørene. Der skiftet han navn til Bob Dylan.

11. april 1961 gjorde han sin første konsert som oppvarmer for John Lee Hooker. Dylan sjokkerte sitt folk-publikum da han i 1966 sviktet de akustiske puritanere ved å gå over til et elektrisk sound ved hjelp av bandet The Hawks, seinere The Band.

Utga en rekke klassiske album i løpet av 60- og 70-tallet.

Høsten 1997 var han tilbake med sitt mest intense og personlige album på denne siden av 1980, «Time Out Of Mind». Albumet ga da også Dylan sjeldent høye listeplasseringer i England og USA. I sistnevnte land ble han imidlertid passert av sønnen Jacob som med debuten til sitt band, The Wallflowers, brukte ett album på å selge mer enn det far sjøl hadde klart med noen av sine enkeltutgivsler i USA i løpet av 35 år.

Det er umulig å overdrive Bob Dylans betydning for rocken, og spesielt for rocklyrikken. For å sitere Bruce Springsteen:

«Dylan befridde sinnet på samme måte som Elvis befridde kroppen».