Bob Dylan

Godbit av de sjeldne.

Denne plata er en japansk utgivelse som i begrenset opplag blir lagt ut på det norske markedet. Som live-cd betraktet er det snakk om en godbit av de sjeldne, med 16 låter fordelt på 39 års virksomhet som konsertartist. Både for samlere og vanlig interesserte er dette en cd å gi jernet for å få kloa i.

Seks av sporene er tidligere uutgitte, fem av dem har vært å finne på diverse obskure samlinger som ikke har vært signert Bob Dylan, og ellers fins det pussige B-sider, ep-låter, promo-tracks, med mer. Felles for låtene er at de både har høy kvalitet og at de er interessante konsertversjoner: for eksempel låta «Dead Man, Dead Man» (1981), «Somebody Touch Me» (2000), «Wade In The Water» (1961), Woody Guthries «Grand Coulee Dam» (1968), «Things Have Changed» (2000) og mye annet. Bortsett fra at den inneholder spennende materiale, demonstrerer plata nok en gang Dylans enorme styrke som konsertartist, fra start til mål.

Og mens vi er inne på uutgitte spor: en ukjent live-versjon av «Love Sick» fins på det utmerkede svenske dobbeltalbumet «The Very Best of Bob Dylan» (Columbia/Sony), utgitt i forbindelse med Polar-prisen Dylan mottok nylig. Så i disse dårlige tidene for svensk kjøtt; dra til Sverige og kjøp Dylan i stedet.