Bob Geldof blir astronaut

Rockestjernen betaler 100 000 dollar.

GAMLE HELTER: Irsk rockestjerne og politisk aktivist er Bob Geldof allerede kjent som. Nå vil han også opp i tynnere luftlag som astronaut, eller rettere sagt passasjer på den første private romferden som skal finne sted neste år.  AFP PHOTO/Alfredo Estrella
GAMLE HELTER: Irsk rockestjerne og politisk aktivist er Bob Geldof allerede kjent som. Nå vil han også opp i tynnere luftlag som astronaut, eller rettere sagt passasjer på den første private romferden som skal finne sted neste år. AFP PHOTO/Alfredo EstrellaVis mer

Den irske rockestjernen Bob Geldof, også kjent som Sir Geldof, har spennende og luftige dager foran seg.

Nå starter han forberedelsene til å bli med på den første private romferden som skal gå neste år, skriver BBC.

— Å bli første ire i verdensrommet er ikke bare en ære, men heller ikke til å fatte, sier Geldof, sangeren og Live Aid-grunnleggeren.

Han innleder astronaut-treningen allerede kommende helg i Nederland.

— Den første rockeastronaut og romrotte! Elvis har kanskje forlatt bygningen, men Bob Geldof vil ha forlatt planeten! Helt vilt! Hvem ville trodd det skulle bli mulig i min levetid, sier han.

Det er det kommersielle romfly-selskapet Space Expedition Corporation (SXC) som håper å sende hundre privatpersoner på en ferd 100 kilometer ut i verdensrommet.

Billettprisen er 100.000 dollar per person, tilsvarende 600.000 kroner.

Kjente astronauter Noen andre kjendiser som skal ha meldt seg på den spektakulære reisen, er den nederlandske DJ Armin van Buuren og Victoria's Secret-modellen Doutzen Kroes.

Den luftige reisen skal visstnok finne sted allerede neste år og avgang og oppstigning skal skje fra den vestindiske øya Curaçao.

Eventyrlysten Det er tydelig at rocken ikke lenger holder for en gammel, rik rocker.

Bob Geldof ble kjent som frontfigur i Boomtown Rats og hadde en ekstremt sterk hit med «I don't like Monday».

NORGESVENN:  På julebord hos Gyldendal Forlag i 2005. Foto: Elisabeth Sperre Alnes/Dagbladet
NORGESVENN: På julebord hos Gyldendal Forlag i 2005. Foto: Elisabeth Sperre Alnes/Dagbladet Vis mer

Han spilte hovedrollen i Pink Floyd-filmen «The Wall», men er aller mest kjent for å være mannen og rockeidealisten som satte i gang Live Aid og Band Aid som satte søkelyset på, og samlet inn penger, til den ekstreme sultkatastrofen i Etiopia på 80-tallet.

I -86 ble han Sir Bob Geldof, og nå skal altså Sir Geldof virkelig få lufte seg. 

Passasjerene skal etter planen reise i det privatbygde romskipet Lynx X2 som har en cockpit med plass til to personer, og som derfor kan tilby passasjerene en opplevelse av å være andreflyger på ferden ut i verdensrommet.

EKTE SIR:  Geldof kan aldri bli adelig fordi han er ire - ikke britisk. Men han er Sir og det er ofte blitt fleipet mye med at han liker dette meget godt. Her fra operaball i Wien i 2011. Foro: AP Photo/Ronald Zak) / SCANPIX Code: 436
EKTE SIR: Geldof kan aldri bli adelig fordi han er ire - ikke britisk. Men han er Sir og det er ofte blitt fleipet mye med at han liker dette meget godt. Her fra operaball i Wien i 2011. Foro: AP Photo/Ronald Zak) / SCANPIX Code: 436 Vis mer