Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Bob Geldof duppet av

Bod Geldof satt og duppet av, men Julianne Moore og Salma Hayek satt som tente lys for nobelprisvinneren. I kveld leder de nobelkonserten i Oslo Spektrum.

Bob Geldof så ut til å ha festet litt for hardt etter opptredenen fredag på Først & sist med Skavlan. Salma Hayek og Julianne Moore, derimot, var seg sin representasjonsoppgave bevisst. Begge to satt som tente lys på hver sin side av midtgangen nesten bakerst i salen under fredsprisutdelingen i går ettermiddag i Rådhussalen i Oslo.

I motsetning til Geldof hadde de dermed både kropp og sjel til stede mens nobelkomiteens leder Ole Danbolt Mjøs og fredsprisvinner Mohamed ElBaradei holdt sine taler. Både Moore og Hayek strakk hals under utdelingen, og dermed lød det faktisk troverdig da den sedvanlige skryteleksa kom etter utdelingen.

-  Det var en nydelig utdeling. Nydelig. Jeg gleder meg masse til i morgen, sa Julianne Moore til Dagbladet mens hun hastet ut av Rådhuset på vei til en ventende bil.

Konsertbegivenhet

Klokka åtte i kveld begynner fredspriskonserten i Oslo Spektrum - årets aller største konsertbegivenhet i Norge, som blir sendt til en halv milliard potensielle tv-seere. Hayek og Moore skal sørge for at så mange som mulig av dem følger showet, og er de like opplagte i dag som de var i går, lover det godt.

Med seg på scenen får de også hjelp av et stjernelag - Sugababes, Katie Melua, Duran Duran, Westlife, Damien Rice, Yo-Yo Ma, Juanes, Gladis Knight og Madrugada.

De fleste av artistene har allerede kommet til byen, men både Katie Melua, Sugababes og Westlife kommer først til Norge i dag. I går var de alle sammen i England for å være med på utdelingen av «Record of The Year».

Ferdiglaget manus

 LANG HALS:  Salma Hayek er relativt beskjeden av vekst, og strakk hals flere ganger i løpet av fredsprisutdelingen i går kveld. Foto: Henning Lillegård
LANG HALS: Salma Hayek er relativt beskjeden av vekst, og strakk hals flere ganger i løpet av fredsprisutdelingen i går kveld. Foto: Henning Lillegård Vis mer

Julianne Moore og Salma Hayek har allerede antakelig kjempet seg gjennom den verste «jet-lagen», men de har hatt et tett program. Fredag var det lydprøver i Spektrum, og etter utdelingen i Rådhuset var de to på en hemmelig rundtur. Etter det Dagbladet erfarer, skal de ha spist lunsj på Madserud gård, i tillegg til at Julianne Moore dro på en aldri så liten shoppingtur. I går kveld møtte de fredsprisvinneren igjen da de deltok på fredsprisbanketten på Grand Hotel. Paret har også vært i manusmøter hvor de har gått gjennom ulike endringer - for manuset møter dem ferdigskrevet når de kommer til landet.

-  Det er sånn vi pleier å gjøre det. Vi har regien og vet hva som skal sies hvor. Så slipper de å gjøre all researchen på forhånd, sier prosjektleder Odd Arvid Strømstad i Dinamo Story til Dagbladet.

-  Og nå sitter de og pugger?

-  Ja, mye av lørdagen har gått med til det, avslutter han.

FESTET FOR HARDT ETTER SKAVLAN? Bob Geldof var trøtt under Nobelpris-utdelingen.
SOM ET TENT LYS: Julianne Moore leder fredspriskonserten sammen med Hayek.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling