Bob Geldof tar selvkritikk

- Jeg har laget verdens verste sang.

LÅTSKRIVERENE: Midge Ure og Bob Geldof (t.h) skrev sammen låten "Do They Know its Christmas", noe han i ettertid ikke er stolt av. Foto: EPA/Yui Mok.
LÅTSKRIVERENE: Midge Ure og Bob Geldof (t.h) skrev sammen låten "Do They Know its Christmas", noe han i ettertid ikke er stolt av. Foto: EPA/Yui Mok.Vis mer

I dag er det 26 år siden Bob Geldofs sang «Do They Know It`s Christmas» ble utgitt. Låten som ble laget for å gi inntekter til sultrammede i Etiopia, har spilt inn over 100 millioner pund siden utgivelsen.
Den spilles jevnlig på utallige radiostasjoner før hver jul, og hvis du ennå ikke har hørt den så langt i år, er de vel bare et spørsmål om tid før det kommer på en radiostasjon nær deg. Og skulle du være lei sangen, så er du ikke den eneste.

Slakter sangen «Do They Know It`s Christmas» er utvilsomt den tidligere Boomtown Rats vokalisten Bob Geldofs største kommersielle hit, men i dagens utgave av avisen Daily Mail får sangen totalslakt. Og det av Bob Geldof selv, som er blitt møkk lei sin egen sang.


- En av de nærmeste dagene begynner det - jeg går i butikken, i retning kjøledisken. Så begynner den å spille, det skjer hver eneste fuckings jul, sier Bob Geldof, som mener at han er ansvarlig for to av de verste sangene i historien.

Han mener at både originalen og den amerikanske oppfølgeren er to katastrofale sanger. En måned etter utgivelsen av «Do They Know It`s Christmas» kom amerikanerne med «We Are the World», og Geldof føler seg medskyldig i å ha startet en trend og dermed delaktig for den utgivelsen også.

De to verste sangene - Jeg er ansvarlig for to av de verste sangene i historien, sier Bob Geldof.  «We Are the World» er skrevet av Lionel Richie og Michael Jackson og sammen med «Do They Know It`s Christmas» har de samlet inn mange millioner til bekjempelse av hungersnød i Afrika.

Noen dårligere? Begge sangene toppet hitlistene verden over, også i Norge. Er du enig med Bob Geldof? Er dette de to verste julesangene som er laget. Si din mening nedenfor.