bob hund

Dette svenske kultbandet har opparbeidet seg et rykte som fantastisk konsertband etter flere utsolgte konserter i Oslo. Også platekjøpende nordmenn har lagt sin elsk på bandet, som slo i gjennom her i landet med albumet «Omslag: Martin Kann» i 1996, godt hjulpet av radiohiten «Düsseldorf».

Bandet består av Thomas Öberg (sang), Conny Nimmersjö (gitar), John Essing (gitar), Mats Hellqvist (bass), Jonas Jonasson (synth og sang) og Mats Andersson (trommer), en gjeng som gjør et stort nummer av sine triste karriere i arbeidslivet (én av dem ble til og med sparket som blodgiver...), og som har samlet seg om musikken.

Öbergs karakteristiske skånedialekt er med på å gi bandet et særpreget uttrykk. Mens tekstene ofte framstår som naive og underfundige, er musikken i hovedsak tuftet på hard, alternativ rock à la Pixies, med drivende gitarer og dynamisk melodiføring. Tittelsporet på EPen «Ett fall & en lösning», en cover av Pere Ubus «Final Solution», er et godt eksempel i så måte.

Men bandet har også en hang til det stillferdige og melankolske, noe som gjenspeiler seg i triste ballader. Bandets uttalte til Dagbladet i januar 1998 at «når vi er triste blir det kjempeglad musikk, og når vi er glade blir det kjempetrist musikk».