Bob rydder nytt land

«Love and Theft» heter Bob Dylans nye album som utgis 11. september.

I et intervju med avisa USA Today er artisten som nylig besøkte Norge like gåtefull som alltid:

- Sangene har ingen genetisk historie. Likner albumet på «Time Out of Mind» eller «Oh Mercy» eller «Blood on the Tracks» eller «whatever»? Sannsynligvis ikke. Jeg ser på det mer som et greatest hits-album, volum en eller volum to. Uten noen hits - i hvert fall ikke foreløpig.

Folkelig

Det er for tidlig å skrive nekrologen over 60 år gamle Dylan, skriver USA Today, etter møtet med mannen som svært sjelden uttaler seg offentlig.

«Love and Theft» er spilt inn med turnébandet (Charlie Sexton, Larry Campbell, Tony Garnier & co.) og Augie Myers og en god del andre musikere. Albumet er Dylans førtitredje. Det ryktes at artisten rydder nytt land, samtidig som han igjen låner fra amerikansk folkemusikk.

Variasjon

Blant de tolv nye sangene er det stor variasjon: Fra rockabillyinspirerte «Tweedle Dee and Tweedle Dum» og swingende «Summer Days», til den hymneliknende «Sugar Baby» og rockende «Honest with Me».

I sangen «Lonesome Day Blues» prøver Dylan å etterlikne vinden som visker, og i sangen «Po' Boy» er han griserøkter og oppvaskhjelp - for øvrig den eneste ordentlige jobben Bob Dylan noen gang har hatt, da han som ung mann tilbrakte noen uker i oppvasken på en kafé i Fargo, North Dakota.

- «Love and Theft» er et album for massene, ikke bare for kjernen av Bob Dylan-fans, sier presidenten i plateselskapet Columbia, Don Ienner.

<B>GRISERØKTER OG VASKESHJELP:</B> Bob Dylan går tilbake til ordentlige jobber på sin nye plate.