Bob rydder nytt land

«Love and Theft» heter Bob Dylans nye album som utgis 11. september.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I et intervju med avisa USA Today er artisten som nylig besøkte Norge like gåtefull som alltid:

- Sangene har ingen genetisk historie. Likner albumet på «Time Out of Mind» eller «Oh Mercy» eller «Blood on the Tracks» eller «whatever»? Sannsynligvis ikke. Jeg ser på det mer som et greatest hits-album, volum en eller volum to. Uten noen hits - i hvert fall ikke foreløpig.

Folkelig

Det er for tidlig å skrive nekrologen over 60 år gamle Dylan, skriver USA Today, etter møtet med mannen som svært sjelden uttaler seg offentlig.

«Love and Theft» er spilt inn med turnébandet (Charlie Sexton, Larry Campbell, Tony Garnier & co.) og Augie Myers og en god del andre musikere. Albumet er Dylans førtitredje. Det ryktes at artisten rydder nytt land, samtidig som han igjen låner fra amerikansk folkemusikk.

Variasjon

Blant de tolv nye sangene er det stor variasjon: Fra rockabillyinspirerte «Tweedle Dee and Tweedle Dum» og swingende «Summer Days», til den hymneliknende «Sugar Baby» og rockende «Honest with Me».

I sangen «Lonesome Day Blues» prøver Dylan å etterlikne vinden som visker, og i sangen «Po' Boy» er han griserøkter og oppvaskhjelp - for øvrig den eneste ordentlige jobben Bob Dylan noen gang har hatt, da han som ung mann tilbrakte noen uker i oppvasken på en kafé i Fargo, North Dakota.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer