Bobla som sprakk

I 15 år har Hallvard Flatland vært synonym med suksess. Tv-kanalene har slåss om å kapre den populære programlederen, som helt fra starten av karrieren i Sportsrevyen har hatt seerne i sin hule hånd.

Kan bli anmeldt

Helt fra Hallvard Flatlands guttedager i bygda Flatdal i Telemark var drømmen å bli sportskommentator.
Flatland gikk lærerskolen på Notodden, men har aldri praktisert som lærer. I 1979 fikk han jobb i Trav og galoppnytt, og derfra var ikke veien lang til NRK for den entusiastiske og rappkjefta telemarkingen.

Han la om til bokmål og ble raskt en populær travkommentator, men da han to ganger hadde søkt fast jobb i NRK og blitt forbigått, takket han for seg i statskanalen og begynte å snuse på reklamefinansiert tv.

TVNorge-gründer

I 1988 startet han TVNorge sammen med tre andre gründere. Ikke minst de 397 «Casino»-programmene var med på å gjøre TVNorge til en suksess.
I 1994 solgte Flatland sin del av aksjene i TVNorge til utenlandske investorer for 28 millioner kroner.

I to år til fortsatte han som programleder for talkshowet «Comeback» og som rådgiver for kanalen, før han i 1996 takket for seg og ble frilanser. Under OL på Lillehammer i 1994 leide Flatland ut seg selv fra TVNorge til NRK, og var programleder for de prestisjetunge og populære sendingene fra OL-byen.
- Ingen over, ingen ved siden, uttalte daværende underholdningssjef Stein Roger Bull i NRK om Flatlands programlederkvaliteter den gangen.

Sa opp i NRK

Og oppturen fortsatte. I 1997 var han programleder for «Mestermøte» på TV2, og samme år var alt klappet og klart for «Bingolotto» på samme kanal, før Stortinget satte ned foten. Året etter var Flatland imidlertid tilbake med «Fredagsbørsen», og samlet nok en gang hundretusenvis av nordmenn foran skjermen.

Neste kanal ut var NRK, som i fjor huket tak i Flatland til «Ditt livs sjanse». Det første programmet hadde over halvannen million seere. Flatland skrev under en treårskontrakt med NRK. Likevel lokket TV2 med millionlønn for å sikre seg seermagneten, og Flatland skifter kanal.
I juni sa Flatland opp i NRK, og begynte å utvikle et underholdningskonsept som skulle gjøre lørdagskvelden til TV2s. Inntil Flatland trakk seg i går ettermiddag var planen å få programmet på lufta neste år.