KOMMENTARER

Bobla vil sprekke

Hvor mange ganger må vi se at staten kan tape penger på olje og gass-virksomhet, før Stortinget justerer kursen, spør Geir Ramnefjell.

Tegning: Finn Graff
Tegning: Finn Graff Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Det har skjedd en utvikling i oljedebatten i Norge. Tidligere var det bare sjampanjesprett og hurra-rop for hvert nye felt, med visshet om at det ville bety klingende mynt i kassa for AS Norge.

Slik er det ikke lenger.

I fjor høst var det en stor runde i mediene og i Stortinget om oljefeltet Goliat. Det første oljefeltet i Barentshavet hadde måttet tåle store kostnadsoverskridelser, og med en lavere oljepris enn tidligere lå det an til at staten ville kunne tape penger på prosjektet.

Det blir jo litt rart. Hvorfor i all verden skal vi holde på med oljeutvinning langt mot nord, tross advarslene som en stadig varmere klode forsøker å sende oss, når det ikke engang er lønnsomt for fellesskapet?

Debatten har flyttet seg. Oljebransjen forskanser seg, og har begynt arbeidet med å forsvare seg. Nå pumper interesseorganisasjonen Norsk olje og gass reklamefilmer ut på Facebook. De forteller hvordan dyktige ingeniører og hardtarbeidende operatører på plattformene leverer en lønnsomhet som ingen andre næringer er i nærheten av å kunne matche.

Som om noen er uenige i at industrien består av dyktige folk som fortjener honnør for godt utført arbeid. Og som om man er uenig i at olje-, og gassvirksomhet fortsatt er superlønnsomt i mange tilfeller.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer