Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Boblende favoritter

Charmed-jentene bobler over av selvtillit. Hos bookmakerselskapene kniver trioen om topplasseringen under lørdagens EuroSong-finale.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi bobler av overskudd, men er avslappet til hele EuroSong-sirkuset. Kunsten er å ta en dag av gangen, sier Oddrun, Monica og Hanne.

Stockholm er ingen by, men en samling holmer og skjær - nærmere bestemt 24000. Dagbladet tok med jentene på Skeppsholmen, som ligger mellom Djurgården og Gamla Stan.

Men regien var det jentene selv som tok.

Mens Oddrun Valestrand (26) vurderer å hoppe i det tvilsomme brakkvannet fra Østersjøen, plukker Monica Nygård (26) opp en frika sykkel uten luft i bakhjulet - sannsynligvis stjålet. Hanne Haugsand (25), som egentlig er designer, interesserer seg for den hjemmeutsmykkede, slitne tohjulingen.

Favoritter

- Kom igjen jenter, nå skal vi sykle. Men vær forsiktig, jeg har ikke tenkt å bade, sier Monica.

Charmed-jentene soler seg i Stockholm, i dobbelt forstand. For vinden blåser deres vei, hvis vi skal tro de forskjellige bookmakerne. Gibraltar-registrerte stanjames.com har Charmed som nummer én med 5/1 i odds foran Irland og Estland. Australske centrebet.com har Estland, Irland og Norge på de tre første plassene og engelske williamhill.co.im /har Estland foran Norge.

- Æsj, det er jo aldri de som ligger øverst som vinner. Men vi tenker ikke så mye på hva som skjer, sier Monica.

- Vi er ganske avslappet i forhold til det hele. Vi soler oss, øver litt i det fri med kassegitaren og plukker blomster.

Charmed forteller at de er tre veldig forskjellige jenter, men at det er noe av hemmeligheten bak suksessen. De framstår som tre likeverdige artister og har ikke en frontfigur, som ofte er typisk for grupper.

- Vi er ulike, men respekterer hverandre. Uenighet oppstår, og vi tar de tingene opp med en gang. Dermed utarter det aldri til store problemer. Men Hanne er den snilleste og roligste av oss, sier Oddrun og Monica. De er kjappe i kjeften.

Sommerturné

Jentene er glade for at streiken er over. Den kom akkurat da debutplata ble lansert. Men uten aviser som kunne skrive om den og om at de er på plass i Stockholm, ble det hele litt stusslig.

- Alt med oss har skjedd så fort. Vi har vært artister lenge og opptrådt innen- og utenlands i mange år, men så skjer plutselig alt på noen få uker. Vi har spilt inn en plate vi er veldig stolte av. Den inneholder låter vi selv har et sterkt forhold til, sier jentene.

17. mai starter turneen i Halden. Deretter skal jentene synge seg gjennom hele Norge med musikk på boks i løpet av sommeren.

- For oss betyr dans og show like mye som sangen, sier Oddrun, som lover et solid show fra scenen.

GALE OG GLADE: Charmed-jentene Oddrun Valestrand (f.v.), Monica Nygård og Hanne Haugsand er fulle av spillopper og koser seg i den idylliske svenske hovedstaden.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!