Bobler over

BRUSSEL (Dagbladet): Mick Jagger spiller på flere strenger. Nå har han engasjert mesterregissøren Martin Scorsese til å lage en ny filmthriller.

- Filmen blir noe midt mellom «Wall Street» og «Casino». Det er ikke snakk om noen rockdokumentar, slik enkelte aviser har skrevet. Når filmen blir ferdig, vet jeg ikke. Først må vi komme i mål med denne turneen, sier Mick Jagger til Dagbladet.

Vi traff Stones-vokalisten mens han og bandet pustet ut i Brussel under årets Europa-turné.

Eget selskap

Jaggers filmengasjement er langtfra bare en flørt med et annet kreativt uttrykksmiddel. For to år siden sa han til Sunday Times at han hadde planer om å produsere 13 filmer på fem år. Han har for lengst etablert sitt eget produksjonsselskap, Jagged Films.

- Jeg håper å kunne bidra til at den britiske filmproduksjonen markerer seg enda mer enn i dag. Men til det kreves det mye kapital, talentet finnes allerede i Storbritannia, sier han.

Ferdig manus

Jagger er allerede i gang med flere filmer. Vennen Tom Stoppard har nettopp skrevet ferdig manus til filmatisering av Robert Harris' spennende roman, «Enigma». Den skildrer hvordan britene knekket nazistenes koder under andre verdenskrig. Stoppard er også mannen bak tittelen på Stones' siste skive, «Bridges to Babylon».

I høst skal etter planen Jagged Films sette i gang innspilling av filmen om dikteren Dylan Thomas. Jaggers filmkompanjong, Victoria Pearman, har sagt at Jaggers filmfilosofi er å lage «sterke filmer for et voksent publikum».

Helt siden tenårene har Jagger vært filminteressert. Han har særlig næret stor respekt for britiske filmkunstnere.

Transvestitt

Han debuterte som skuespiller i «Performance» av den britiske regissøren Nicholas Roeg. Jaggers siste filminnsats er en mindre rolle i «Bent» - der han spiller en transvestitt i det dekadente Berlin.

- Men jeg kan love at jeg ikke vil bli å se for ofte foran kamera. Det er for slitsomt å være skuespiller og musiker. Isteden vil jeg ofre meg mer for produsentrollen, forsikrer han Dagbladet.