Anmeldelse: «Leaving Neverland» på NRK

Bodde det et pedofilt popikon på Neverland?

Rystende dokumentar som dessverre også mangler nødvendig journalistisk troverdighet.

KONTROVERS: Wade Robson og James Safechuck har tidligere vitnet for Michael Jacksons uskyld. I den kontroversielle dokuserien «Leaving Neverland» maler de et helt annet bilde av poplegenden. Video: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TV: Hvis vi skreller vekk 75 prosent av alle påstandene om Michael Jackson i dokumentarfilmen «Leaving Neverland», så vil kanskje de resterende prosentene være nok til at de fleste – likevel ikke hans mest notoriske fans – vil få visse problemer med å høre popgeniets musikk på samme måte som tidligere.

Vi kjøper heller ikke bestandig den såkalte vedtatte sannheten om å skille verk fra kunstner. Se selv. Døm. Eller ikke døm. Dette er rystende ekkelt om en avdød guru innenfor populærmusikken. Nei, han kan ikke forsvare seg, men han har en hær av familie med midler og advokater som er mer enn klare til å ta opp kampen.

I den veldig lange filmen, der vi så den redigerte versjonen på 2 x 90 minutter, er det i dag to reflekterte og sterkt plagede menn, James Safechuck og Wade Robson, som snakker uten store fakter om sin helt spesielle oppvekst. Begge to ble på hver sin måte bestevenner med en voksen mann som også var en av klodens aller største popstjerner.

Har saksøkt HBO

Etter premieren i USA har det haglet med hatske meldinger mot regissør Dan Reed, produksjonsselskapet og HBO. Jackson-siden har også saksøkt produksjonsselskapet og HBO. Vi ser bare starten på det som nok blir runde etter runde med støyende, og kanskje, et skittent advokatspill.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.