Bohemer i bakrus

QUART (Dagbladet.no): Dandy Warhols vil være verdens morsomste band.

- Vi er helt like på scenen som i øvingslokalet. Det har sikkert noe å gjøre med at når du er i bakrus så går du inn i deg sjøl, uansett hvor du er, sier Dandy Warhols trommis Brent Deboer til Dagbladet.no.

Han og tangentansvarlig Zia McCabe sitter rundt bordet i solsteika i Kristiansand. De har akkurat vært på båttur i skjærgården og tydelig kost seg. Humøret er på topp, snakketøyet i orden og volumet høyt.

- Vi er verdens mest upretensiøse band, fortsetter Deboer, før McCabe tar over showet fullstendig. Etter få minutter er vi oppdatert på hennes bryllup i oktober, inspirasjonskilder, båtturer, hvor sjelden man har en grei samtale og hvordan det er å stå på scenen.

- Hvis vi står der foran tusenvis av mennesker og du gjør en feil. Hva så? Da begynner vi bare på ny. Eller vi improviserer. Poenget er at det er ærlig og gyldig, det er målet. Jeg er aldri uærlig, sier hun og ser rett forbi meg. For bak sitter vokalist og låtskriver Courtney Taylor-Taylor og kommenterer volumet til sin kollega.

- Faen, du snakker så høyt at hele restauranten hører deg.

Kommentaren har ingen effekt, og Zia er raskt over på et nytt tema, denne gang om at de er verdens beste band. Dandy Warhols har jo tross alt sagt at sistealbumet «Thirteen Tales From Urban Bohemia» er en moderne klassiker.

- Vi er ikke verdens beste band. Det går ikke an. Men det går an å være verdens rikeste eller verdens mest populære, opplyser Zia. Men om de ikke er best så er alternativet klart.

- Vi vil være verdens morsomste band.

<B>DANDY: </B>Vokalist og låtskriver i Dandy Warhols, Courtney Taylor-Taylor, under konserten i går.<br> Foto: SVEINUNG UDDU YSTAD