Bohemliv i Hellas

En elegant fortalt, men ikke uproblematisk om en ukjent kvinne og to berømte menn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Den begavede radiodokumentaristen Kari Hesthamar har i sin bokdebut valgt å fortelle en uvanlig historie: Om ei tilsynelatende nokså vanlig jente fra Oslo Vests borgerskap som forelsket seg i to unge menn som var i ferd med å bli kjente, og i dag er vesentlige navn i etterkrigstidas kulturhistorie – Axel Jensen i Norge, Leonard Cohen internasjonalt.

Disse kjærlighetsfortellingene hever seg utover det vanlige først og fremst fordi den ene parten siden ble berømt.

Kunstner-øy

Samtidig er miljøet historiene ble til i, fascinerende og betegnende for 1960-åras mentalitetshistoriske forandringer: Sammen med Jensen forlot Marianne Ihlen Oslo til fordel for den greske øya Hydra, der hun etter hvert også traff Cohen.

Hydra tiltrakk seg i 1960-åra et betydelig antall kunstnertyper og arvinger fra verden rundt. Bohemene delte ønsket om et kreativt og frisinnet liv under de enkle, men vakre forholdene øya kunne tilby, og tilbrakte – etter boka å dømme – mye av tida med å drikke, eksperimentere med narkotika, krangle og føre høyttravende diskusjoner om ulike måter å «finne» og realisere seg selv på.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer