AS Norge: Gjengen i Akersgata kan omstille seg selv, så kan offshore-arbeidere sørge for penger på konto for AS Norge, skriver elektrikker Idar Martin Herland.  Foto: Roger Hardy / Samfoto
AS Norge: Gjengen i Akersgata kan omstille seg selv, så kan offshore-arbeidere sørge for penger på konto for AS Norge, skriver elektrikker Idar Martin Herland. Foto: Roger Hardy / SamfotoVis mer

Boikott Dagbladet, redd nasjonen!

Jeg er forbannet og overrasket.

Meninger

På vei hjem etter 14 dager offshore, kjøpte jeg avisa for å slappe av og kose meg. Så leste jeg Aksel Braanen Sterri sin kommentar den 02.07.2015. Nok en gang både forbannet og overrasket. Forbannet over hvor lemfeldig gjengen i Akersgata omtaler at mennesker i oljesektoren mister jobben sin. Overrasket over hvor lite de vet om næringslivet generelt, og oljebransjen spesielt.

De siste 14 dagene hadde vi produsert olje og gass for nær en milliard. Kun på den plattformen jeg arbeider. De siste 14 dager. Selskapet jeg arbeider for har flere plattformer. Det er mange selskaper. 77 prosent av overskuddet går til staten. Statens pensjonsfond utland passerte nylig 7000 milliarder kroner.

Og la meg gjøre det klart: Ingen av de pengene kommer fra salg av aviser.

Men Aksel Braanen Sterri mener at det offentlige ikke lenger trenger å støtte den oppblåste oljenæringa. Støtte? La meg si det slik, AS Norge sitter på den berømte greina. Som et samlet norsk pressekorps gjør sitt beste for å sage av!

Hvem skal betale pressestøtten om det blir slutt på oljepengene? Jens Ulltveit-Moe, Kjell Inge Røkke og Eivind Reiten? De kommer nok til å klare seg økonomisk, men at det kommer fellesskapet til gode, kan vi glemme.

Artikkelforfatteren setter seg i fanget på Ulltveit-Moe, og mener vi skal "la oljejobbene ryke". Og ikke nok med det. De skal starte å produsere hjelpemidler til eldre! Geologer, reservoar ingeniører, tilkomstteknikere, drillere, roughnecker, driftselektrikere og stillasarbeidere, skal altså stille kompetansen sin til rådighet, for å produsere hjelpemidler til eldre! Er det bare jeg som får hikke av slik idioti?

300 000 mennesker er direkte tilknyttet denne næringen. De fleste forsørger noen, så kanskje 1 million av landets innbyggere får mat på bordet via olje og gass. Bakteppet er at eldreomsorgen kommer til å trenge flere hender. Løsningen min er enkel. Trenger pressestøtten så mange mottakere? Om dette er Dagbladets syn på offshore-arbeidere, slutter jeg å kjøpe avisa. Håper mange gjør det samme!

Avisjobber vil ryke, men det er bare bra. For de skal produsere hjelpemidler til eldre. Eventuelt tørke rumper på gamlemåten.

Så kan offshore arbeiderne sørge for penger i kassen til AS Norge. Slik at vi alle kan få lønn. Alternativet som Ultveit Moe og gjengen legger opp til, er at man knekker ryggen på offshore bransjen nå. I 2017 skal vi utføre den største utbyggingen på Norsk sokkel på 30 år. Hvem skal gjøre den jobben, om vi kvitter oss med all kompetansen? De oljearbeiderne som er så gamle at de sitter på gamlehjemmet? I eldreomsorgen er det jo viktig å aktivisere beboerne. Her snakker vi synergieffekter og vinn-vinn!

Jeg vil oppfordre til å dele denne saken, boikotte Dagbladet og redde nasjonen!

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.