Boikott helvete

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«DE SYV DØDSSYNDENE»: Til tross for at Kristopher Schau begår alle de syv dødssyndene, så er det mye som tyder på at han ikke kommer til å brenne i helvete. Kristne fundamentalister boikotter nå dødssyndene på TV2. Dødssyndene er katolske, og protestantismen har ikke inkorporert dødssyndene i sin tro. I et slikt perspektiv viderefører de sin boikott av dødssyndene. Det kan være flere grunner til at kristne vil boikotte dødssyndene. De blir utført hver eneste dag av alle, inkludert kristne og fundamentalister. I Dagen (03.11.2007) sier Espen Ottesen i Norsk Luthersk Misjonssamband at «Kristopher Schau gjorde i dette [første] programmet ikke mer synd enn jeg selv gjør på en gjennomsnittlig dag». Likevel er det blasfemisk når Kristopher Schau gjør det og dødssyndene må boikottes.

Dødssyndene har en dobbel karakter. Hovmod/forfengelighet, fråtseri, misunnelse, lyst/utukt, grådighet, latskap og vrede er først og fremst menneskelige kvaliteter eller mangel på dyder. De er beveggrunnene som får mennesker til å synde. Lyst fører til utukt, grådighet til ran og utbytting, hovmod til arrogante handlinger, osv. Det er denne doble karakteren som gjør syndene alvorlige og til dødssynder. Vanlige synder kan man få tilgivelse for, mens dødssyndene er fra et katolsk perspektiv utilgivelige og medfører fortapelse med mindre man forsones med Gud gjennom skriftemål. Fortapelsens sted er helvete.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer