-  Boikott kopisperren

Kulturminister Valgerd Svarstad Haugland går ut mot platebransjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

-  Forbrukere har makt, og min oppfordring til forbrukeren er å ikke kjøpe produkter med kopi-sperre, sier kulturminister Valgerd Svarstad Haugland til Dagbladet.

Bakgrunnen for utspillet er regjeringens forslag til ny åndsverk-lov, tilpasset et EU-direktiv. Loven vil blant annet bidra til å kriminalisere dem som bryter sperren på kopisperret musikk.

-  Det er ikke loven som er problemet, men at plateselskap velger å selge kopisperret musikk, CD-er som ikke skal kunne kopieres over på for eksempel en iPod, sier kulturministeren.

I bransjens hender

Den foreslåtte loven sier at kopiering av CD-er som ikke inneholder kopisperre er lovlig, så framt det er til eget bruk.

Kopiering av produkter som inneholder kopisperre er også lovlig, så lenge det er til eget bruk, og bare hvis man kopierer over til en annen CD. Kopiering via dataprogram er ikke lov, altså ikke til avspillingsredskaper som iPod.

-  Jeg har selv kjøpt iPod til min sønn, og jeg ønsker at han skal kunne kopiere sin kjøpte musikk over på den uten at han blir kriminell. Kjøper du en CD, ønsker du selvfølgelig å kunne spille den av på den avspiller du selv velger, sier Svarstad Haugland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer