DEBATT

Boikott reisen til Iran!

Anniken Huitfeldt hevder at hennes stemme mot obligatorisk hijab i Iran ikke vil bli hørt hvis hun blir i Norge og boikotter Stortinget-reisen til landet, slik to andre stortingsrepresentanter gjør. Men hvem er det som hører forhandlinger som foregår bak lukkede dører?

Anniken Huitfeldt (Ap) , leder av Aps kvinnenettverk, vil ikke være med på å boikotte det kvinnefiendtlige regimet i Iran. Foto: DAGBLADET.
Anniken Huitfeldt (Ap) , leder av Aps kvinnenettverk, vil ikke være med på å boikotte det kvinnefiendtlige regimet i Iran. Foto: DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Stortinget har mottatt en muntlig invitasjon fra utenriks- og sikkerhetskomiteen i Irans nasjonalforsamling for å komme på besøk, og en delegasjon fra Stortingets utenriks- og forsvarskomité planlegger å besøke Iran, skriver Dagsavisen 21.01.15. Stortingsrepresentant Trine Skei Grande og visepresident på Stortinget Marit Nybakk boikotter reisen til Iran som protest mot obligatorisk hijab. I mitt blogginnlegg "min skjulte frihet" skrev jeg om fenomenet obligatorisk hijab og hvordan det opprettholdes i Iran. Gjennom historien har iranske kvinner opplevd både forbud og påbud når det gjelder hijab, men ingen har spurt dem hva de selv ønsker. De ønsker at verden skal lytte til dem! Derfor er Trine Skei Grande og Marit Nybakk sin avgjørelse historisk og viktig for den globale kvinnekampen. Slike handlinger gir iranske kvinner håp og energi for å fortsette kampen, og sender et viktig politisk signal.   Anniken Huitfeldt og flere andre kvinner velger derimot å reise. Huitfeldts begrunnelse er blant annet at ingen kommer til å vite at hun har protestert hvis hun holder seg hjemme. Hva mener hun med dette? Allerede på torsdag visste alle mine venner, familiemedlemmer og bekjente i både Iran og andre land at Trine Skei Grande og Marit Nybakk boikotter reisen til Iran. "Vår stemme blir hørt!" sto det på "my stealthy freedom" -Facebooksiden, og iranske myndigheter og verdenssamfunnet ble oppmerksomme på dette. Så, hva mener Anniken Huitfeldt?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.