- Boikott sexfiksert kunst

Lærer Erik Selle mener en kunstutstilling på Henie Onstad er altfor grov for kommunens skolebarn.

Fortolkningens kunster kalte Dagbladets Harald Flor «Et Dukkehjem»-utstillingen på Henie Onstad Kunstsenter.

- Pervertert, voldelig og seksualfiksert, sier lærer Erik Selle til Asker og Bærums Budstikke, og oppfordrer samtidig til full boikott av utstillingen.

Bakgrunnen for Selles sterke reaksjon er at Bærum skolevesen har pålagt alle 10. klassinger i kommunen å se utstillingen.

- Hvis de har gjort det uten å vite hva utstillingen inneholder, er det uansvarlig og forkastelig. Har de sett utstillingen, og likevel pålagt oss å ta elevene med på den, er det enda verre. Da bør faktisk de ansvarlige ta sin hatt og gå, sier Selle til avisa.

Direktør ved kunstsenteret, Jan Feldborg, tror han vet hva som ligger bak reaksjonene til Selle.

- Det er temmelig sikkert de fire-fem bildene til Cindy Sherman, der hun har arrangert dukker i svært spesielle positurer og situasjoner, sier han, og kan ikke skjønne hva som er provoserende med resten av utstillingen.

- Dropp dette! Skån elevene for denne utstillingen. Still krav til skoleledelsen i Bærum kommune, om at de må kontrollere hva de pålegger skolene. Ikke minst er dette en påminnelse om at vi som foreldre alltid må være våkne for hva våre barn utsettes for, sier Erik Selle.

Cindy Shermans dukker i provoserende positurer vekker anstøt. Her er to av de fem kunstverkene hun viser på Høveikodden.