Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Boikotter «Modern Warfare 2»

Nekter å selge spillet på nett.

||| Når krigsspillet «Modern Warfare 2» lanseres førstkommende tirsdag, forventes det at spillet skal slå alle tidligere salgsrekorder på lanseringsdagen, uansett underholdningsform.

Spillet blir tilgjengelig på Xbox 360, PlayStation 3 og pc - og på sistnevnte plattform kan du velge om du vil kjøpe spillet i butikken, eller om du vil laste det ned via nettet.

Utvikler Infinity Ward har basert deler av pc-versjonen av «Modern Warfare 2»s infrastruktur på Steam-tjenesten til «Half Life»-utvikler Valve, og dette vekker nå harme hos flere nettbaserte butikker som tilbyr spill for nedlasting.

Steam-komponentene som tillater lagring av spill og mer til, er nemlig uløselig knyttet til Steams markedsplass, noe som konkurrenter som Direct2Drive, Stardock, Impulse og Gamersgate ikke finner seg i.

«Trojansk hest»
Nå velger alle sammen å boikotte «Modern Warfare 2», slik at det bare blir mulig å kjøpe spillet via Steam om du vil anskaffe det på lovlig vis via nettet. Dette melder blant andre Kotaku.

- Vi synes ikke at spill skal tvinge brukeren til å installere en trojansk hest, sier en representant for IGN-eide Direct2Drive til Kotaku. Med den trojanske hesten, sikter vedkommende til inkluderingen av nettopp Steams butikkdel.

Selskapet har tidligere vurdert andre Steam-baserte spill som «Empire: Total War» og «Dawn of War II», og da solgt dem. Men nå er altså begeret fullt, og Direct2Drive har opplyst utgivere om at de ikke vil selge spillene før Valve skiller butikkdelen fra verktøyene som brukes i spillet.

Det at den digitale pc-versjonen av spillet kun blir tilgjengelig via Steam, vil muligens forarge enkelte norske brukere, ettersom valutabruken på nettbutikken nylig ble endret fra dollar til euro, noe som med vekslingskursene førte til at alle spillene ble langt dyrere enn før.

Mer trøbbel for pc-versjonen
Apropos illsinte pc-brukere, har «Modern Warfare 2»-utviklere mistet noen stjerner hos denne brukergruppen etter at de har kunngjort en rekke restriksjoner for onlinebiten av spillet.

Blant annet vil det ikke være mulig å spille på dedikerte servere, antallet maksspillere reduseres til 18, spillet vil ikke ha et konsollvindu, du vil ikke kunne velge hvem som styrer matchen, og det vil ikke støtte det store mod-communitiet.

Nettsiden Ars Technica har gått gjennom begrensningene på pc-versjonens onlinedel, og de er ikke nådige i sin kritikk.

Dette til tross: Det er liten tvil om at spillet vil selge stort på tirsdag. Gleder du deg til «Modern Warfare 2?»

LES OGSÅ:
Mer kuler og krutt i «Modern Warfare 2»
Massedrap på sivile i «Modern Warfare 2»?
Forsvarer massedrap på sivile i «Modern Warfare 2»

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media