Boikotter Norwegian

Familien vil ikke at Øystein «Euronymous» Aarseth figurere som en «halehelt» på et fly.

BLIR IKKE HALEHELT: Øystein «Euronymous» Aarseth var en av favorittene til å gå til finalerunden i Norwegians kampanje «halehelter». Så satte familien ned foten. Her fra platebutikken Helvete, som Aarseth drev. Foto: Jan-Petter Dahl / Dagbladet
BLIR IKKE HALEHELT: Øystein «Euronymous» Aarseth var en av favorittene til å gå til finalerunden i Norwegians kampanje «halehelter». Så satte familien ned foten. Her fra platebutikken Helvete, som Aarseth drev. Foto: Jan-Petter Dahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Familien til svartmetallpionér Øystein «Euronymous» Aarseth bekrefter overfor Dagbladet at de nekter Norwegian å bruke Aarseth som «halehelt».

- Det er et ønske vi selvfølgelig respekterer, sier Norwegians informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen til Dagbladet.

Bakgrunnen for debatten er at Norwegian i år startet en kåring der publikum i Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim kan både nominere og stemme fram hver sin lokale profil som skal prege Norwegian-flyenes haleparti.

Men det at folk også har kunnet nominere sine personlige favoritter, har skapt hodebry for Norwegian. Flere familier ønsker ikke at deres avdøde familiemedlemmer skal prege Norwegian-flyene.

I forrige uke skrev Dagbladet at også Joachim «Jokke» Nielsens familie har satt ned foten.

Nekter reklame Aarseths familie ønsker ikke å kommentere hvorfor de nekter Norwegian å bruke hans navn, men Joachim Nielsens bror er klar i sin begrunnelse:

- Jokke skal ikke være med i noen reklame, sa Christopher Nielsen til Dagbladet i forrige uke.

«Euronymous» Aarseth ledet avstemninga - som skal lede fram til en finalerunde - da den ble avsluttet for to dager siden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer