Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Boikotter TV-pastor

Skuespiller Svein Tindberg trekker seg fra programmet «Søndagsåpent» i protest mot TV2-pastor Egil Svartdahl.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagsland ønsker dialog

Denne uka takket Tindberg nei til å være med på høstens serie med «Søndagsåpent». Han har vært med som tekstleser i de fleste av Svartdahls søndagsprogrammer i år.

- Jeg ble rett og slett svett av å kobles til Svartdahl, sier Tindberg og legger til:

- Jeg vil ikke bli satt i sammenheng med denne delen av kirken.

Tindbergs protest er en reaksjon på at Svartdahls menighet, Filadelfia Oslo, boikotter grupper med homofile medlemmer. Det rammer Oslo Gospel Choir, etter at korets manager Ole Edvard Reitan inngikk partnerskap i februar i år.

- Hele tida truer denne mørke siden av Kristen-Norge med yrkesforbud og andre protester. Nå viser jeg at det er mulig å gjøre det samme tilbake.

Kristnet av Markus

Tindberg hadde formidabel suksess i 1996 med forestillingen «Markusevangeliet». 75000 nordmenn overvar de 220 forestillingene. Etter denne sesongen ble han selv grepet av evangeliets budskap.

Tindbergs bror er åpent homofil, men Svein Tindberg sier at årsaken til at han tar avstand fra Svartdahls lære er teologisk begrunnet:

- Jeg leser akkurat nå mye i Bibelen om apostlene. Det er fra Paulus de henter standpunktene sine, men selv kan jeg ikke se at Bibelen argumenterer imot homofili. Kristus er større enn den konflikten vi ser i dag, mener han.

- Ikke informert

Egil Svartdahl var i går ikke informert om at Svein Tindberg ikke ønsker å samarbeide med ham lenger i «Søndagsåpent».

- Svein og jeg har alltid hatt en OK kommunikasjon, det er sikkert en begrunnet reaksjon. Men det kan godt være misforståelser rundt utspillene som har vært i pressen i det siste.

Selv mener Svartdahl at de synspunkter han forfekter i jobben som forkynner og pastor ikke kan forveksles med programlederoppdraget på TV2.

Fortsetter

TV2 kommer ikke til å la Tindbergs boikott få følger for Svartdahls planlagte program til høsten.

- Det ville vært verre om vi sparket ham fordi han tilhører den konservative siden av kirken, sier informasjonssjef i TV2, Rune Indrøy.

- Hva gjør dere hvis flere kristne ikke vil stille opp i programmet i protest mot TV-pastoren?

- Svartdahl har aldri gått ut mot homofile i selve programmet. Hva han gjør i menigheten har ikke noe å si for oss i TV2. Vi er veldig fornøyde med Svartdahl. Det er Kristelig Kringkastingsråd også, sier Indrøy.