OMTALES IKKE: Janet Jacksons første besøk i Norge på 13 år blir forbigått i stillhet i alle landets største aviser. Foto: Stella Pictures
OMTALES IKKE: Janet Jacksons første besøk i Norge på 13 år blir forbigått i stillhet i alle landets største aviser. Foto: Stella PicturesVis mer

Boikottes av alle avisene

Derfor anmelder ikke Dagbladet, VG eller Aftenposten Janet Jacksons Oslo-konsert.

(Dagbladet): I kveld spiller Janet Jackson sin første konsert i Norge på 13 år, i Folketeateret i Oslo.

Det får du ikke lese et ord om i noen av de store avisene i morgen.

Boikotter fotokontrakt Årsaken er en fotokontrakt som beskrives som så grov at verken Dagbladet, VG, Aftenposten eller Dagsavisen ser seg i stand til å undertegne den.

- Vi boikotter konserten, slik vi pleier å gjøre når vi får presentert slike fotokontrakter. Jeg er glad at også VG har landet på dette standpunktet, for det er viktig at vi står sammen hvis vi skal klare å få bukt med problemet, sier Dagbladets musikkjournalist Sven Ove Bakke til Journalisten.

I kontrakten krever Janet Jacksons management alle rettigheter til bildene som tas, inklusive opphavsretten.

Det betyr i praksis at fotografer som tar bilder under konserten må gi fra seg arbeidet sitt til Jacksons management, som deretter har kontroll over det.

Må godkjennes hver gang Managementet Juggernaut Productions krever videre at all framtidig bruk av bildene skal godkjennes av Janet Jackson i hvert enkelt tilfelle der det er aktuelt å bruke dem. Bildene kan bare brukes i nyhetsartikler som omtaler den aktuelle konserten.

Brudd på kontrakten medfører store erstatningskrav, varsler Janet Jacksons management.

- Denne kontrakten er så grov at vi vel knapt har sett noe liknende, sier musikkjournalist i VG, Stein Østbø, til Journalisten.

Også Dagsavisen og Aftenposten bekrefter overfor nettstedet at de ikke kommer til å anmelde konserten.