Bok for bokormer

Det er lett å skjønne hvorfor «Vindens skygge» ble den store boksensasjonen i Spania da den kom ut der for to år siden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Fra første anslag drar Zafón oss inn i et nærmest altomfavnende mysterium hvor sterke følelser regjerer: Her er hat og hevn, romantikk og vennskap, svik og bedrag, død og fordervelse og alle andre nyanser av mellommenneskelig samspill.

Persongalleri

Men drivkraften gjennom bokas 475 sider er Zafóns fortellerstyrke, han vever et eventyr som strekker seg over store deler av forrige århundre og byr på et persongalleri som er stort og mildt sagt frodig.

Hovedpersonen er, når handlingen begynner i 1945, nesten 11 år og morløs. Daniel Sempere bor i Barcelona sammen med sin oppofrende antikvarbokhandler-far, men han savner moren veldig.

For å døyve savnet innvier faren ham ei mørk natt i en hemmelighet: Han tar Daniel med til «De glemte bøkers kirkegård», et labyrintaktig hus fullt av tusenvis av bøker. Daniel får velge én helt tilfeldig, og faller for romanen «Vindens skygge» av Julián Carax. Det blir starten på et mysterium som han bruker mange år på å finne ut av. Han leser romanen på ei natt: «Før jeg visste ordet av det, hadde jeg falt redningsløst inn i den.»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.