Bok for datafrelste

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Lider barna av lesevegring? Foretrekker de dataspill framfor bøker?

Da er «Min Max» er myk overgang. Selv vet jeg ikke stort om dataspill, det har ikke vært min hobby denne sesongen, men jeg vil tro at enhver liten datafreak vil kjenne seg igjen i historien om Palles reise inn i dataverdenen. Palle har fått sin egen datamaskin av sin oppfinnerpappa. En slags blanding av robot og datamaskin som blir en kjær venn for Palle. Den eneste egentlig, Palle er ikke videre polulær. Han blir ertet og kalt Palle Tralle Gummiskalle som går tur med blikkboksen sin.

Men de teite vennene skal få føle at Max er mer enn en blikkboks. Plutselig tar de samlet spranget over i dataverdenen, inn i et vanvittig eventyr, der alt skjer, slik som på skjermen. Men nå kan de ikke lenger redde seg unna alle farene med kjappe musetrykk. I dataspillets egentlige verden er det både mørkt og glatt og ganske langt ned når man skal mestre et hopp.

Gustav Lorentzen har skrevet en fornøyelig bok for datafrelste, der Thore Hansens tegninger er et vesentlig bidrag til underholdningen. Illustrasjonene er morsomme, fantasirike og profesjonelt utført.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer