Bok levert tilbake til biblioteket etter 45 år

Engelsk utlånsmysterium.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): I 1991-episoden «The Library» spinner de små trivialitetene i «Seinfeld» rundt et bibliotekmysterium i New York.

Jerry Seinfeld blir oppsøkt av biblioteketterforskeren Mr. Bookman, som anklager ham for å ha unnlatt å levere tilbake ei bok han lånte i 1971. Seinfeld tviholder selvfølgelig på sitt standpunkt, men det ender med at standupkomikeren må punge ut.

Brune siderOgså i virkeligheten er det noen som glemmer å levere tilbake bøker de har lånt på biblioteket. Som oftest får du en lapp i posten etter noen uker, men noen ganger blir ikke sakene fulgt opp.

I engelske Sheffield har Dinnington-biblioteket nå fått tilbake ei bok som ble lånt ut - og aldri levert tilbake - 24. september 1965, skriver Reuters.

- Jeg trodde først det bare var en vanlig innlevering, helt til jeg så hvordan sidene så ut. De var veldig brune i kantene, sier bibliotekaren Alison Lawrie.

Boka hun fikk tilbake var Nigel Kneales «Quatermass and the Pit», som ble utgitt i 1960.

Sendt i posten- Det er sant at noen folk bruker veldig lang tid med ei bok, men 45 år er utrolig lenge, sier Lawrie.

Selv om boka nå er levert tilbake, er ikke mysteriet helt løst. Identiteten til kunden er nemlig ukjent, og kanskje hadde Sheffield-biblioteket trengt litt hjelp fra Mr. Bookman.

Utlånsregisteret deres går ikke så lang tid tilbake, og den angrende synderen leverte ikke boka tilbake personlig.

- Den ble sendt i posten, og vi vil ikke skape noe trøbbel for vedkommende. Men hvis denne personen har lyst til å stå fram, vil vi gjerne høre historien, sier Lawrie.

Lesesneglen får uansett ingen forrentet bot. Maksgebryet er nemlig på en femtilapp.

Bok levert tilbake til biblioteket etter 45 år

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer