Donald Trump

Bok om Donald Trump treffer bokmarkedet som en komet

Topper bestselgerliste.

«LØGNAKTIG SLIMÅL»: President Donald Trump kaller James Comey «løgnaktig slimål». Comey kaller Trump «moralsk uskikket». Foto: AP / NTB scanpix
«LØGNAKTIG SLIMÅL»: President Donald Trump kaller James Comey «løgnaktig slimål». Comey kaller Trump «moralsk uskikket». Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tidligere FBI-sjef James Comeys bok «En høyere lojalitet: Sannhet, løgn og lederskap» har gått rett til topps på Amazons bestselgerliste.

Comey, som fikk sparken av president Donald Trump i mai i fjor, beskriver i boken Trump som «moralsk uskikket» til å være president. Trump er en lystløgner og en trussel mot grunnleggende amerikanske verdier, skriver Comey.

- Gjør ikke narr

I et intervju med National Public Radio i anledning boklanseringen tirsdag, forklarer Comey at hans beskrivelser av Trumps for lange slips, oransje hår og hud, og håndstørrelsen, ganske enkelt var et forsøk på å engasjere lederne med livlig språkbruk.

- Jeg gjør ikke narr av presidenten.

- Jeg forsøker å være en forfatter, noe jeg aldri har vært i mitt liv, sa Comey. Trump har derimot kalt Comey en «løgnaktig slimål» og tatt til orde for at han må fengsles.

- Kan bli immune

– Jeg er svært bekymret. Dette er ikke et sjuskete diktatur der landets leder får lov til å si at «folk jeg ikke liker skal i fengsel». Det er ikke normalt. Det er ikke greit. Det er en fare for at vi kan bli immune mot det, og at vi ikke lenger legger merke til trusler mot våre normer, sa Comey.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer