Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Bok om Donald Trump treffer bokmarkedet som en komet

Topper bestselgerliste.

«LØGNAKTIG SLIMÅL»: President Donald Trump kaller James Comey «løgnaktig slimål». Comey kaller Trump «moralsk uskikket». Foto: AP / NTB scanpix
«LØGNAKTIG SLIMÅL»: President Donald Trump kaller James Comey «løgnaktig slimål». Comey kaller Trump «moralsk uskikket». Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere FBI-sjef James Comeys bok «En høyere lojalitet: Sannhet, løgn og lederskap» har gått rett til topps på Amazons bestselgerliste.

Comey, som fikk sparken av president Donald Trump i mai i fjor, beskriver i boken Trump som «moralsk uskikket» til å være president. Trump er en lystløgner og en trussel mot grunnleggende amerikanske verdier, skriver Comey.

- Gjør ikke narr

I et intervju med National Public Radio i anledning boklanseringen tirsdag, forklarer Comey at hans beskrivelser av Trumps for lange slips, oransje hår og hud, og håndstørrelsen, ganske enkelt var et forsøk på å engasjere lederne med livlig språkbruk.

STOR INTERESSE: James Comeys bok er nå i salg, blant annet hos bokkjeden Barnes & Noble. Foto: AP / NTB scanpix
STOR INTERESSE: James Comeys bok er nå i salg, blant annet hos bokkjeden Barnes & Noble. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer

- Jeg gjør ikke narr av presidenten.

- Jeg forsøker å være en forfatter, noe jeg aldri har vært i mitt liv, sa Comey. Trump har derimot kalt Comey en «løgnaktig slimål» og tatt til orde for at han må fengsles.

- Kan bli immune

– Jeg er svært bekymret. Dette er ikke et sjuskete diktatur der landets leder får lov til å si at «folk jeg ikke liker skal i fengsel». Det er ikke normalt. Det er ikke greit. Det er en fare for at vi kan bli immune mot det, og at vi ikke lenger legger merke til trusler mot våre normer, sa Comey.

Comeys bok vandrer mellom filosofiske betraktninger og råd om lederskap, og han understreker behovet for ærlighet og åpenhet.

Han avviser antydninger om at han ønsker å sko seg på situasjonen og innta politikkens verden.

Ifølge CNN har trykkeriet Flatiron Books, som tilhører bokutgiveren Macmillan, trykket opp et førsteopplag på 850.000 eksemplarer av boken.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!