Bok om lesbisk erotikk kan bli film

Mona Høvrings «Noe som hjelper».

(Dagbladet.no): - Dette er både interessant og gledelig. Det er fint at et arbeid en har gjort kan tilføre en annen type arbeid. Men jeg kommer ikke til å blande meg noe opp i det de gjør. De skal få frie tøyler, sier forfatter Mona Høvring til Dagbladet.no.

Hun har solgt filmrettighetene til debutboka «Noe som hjelper». Dermed kan det bli film av fortellingen om Laura, som åpner med at moren hennes tar livet sitt.

Etterhvert oppdager Laura at hun er tiltrukket av jenter, og blir forført av en eldre kvinne.

- Det er veldig tidlig i prosessen. Men vi synes det er en nydelig bok og mener at det ligger en historie der som vi har lyst til å lage film av, sier Kari Moen Kristiansen, som har kjøpt filmrettighetene.

Det er langt fra selvsagt at en bok blir til film, selv om filmrettighetene er solgt. Men Moen Kristiansen synes materialet er svært spennende.

Det syntes Dagbladets anmelder også, da boka kom ut i 2004. «Tett, glassklar og med et så intenst, nesten meditativt, språk, at hun nærmest hensetter leseren i en slags rus,» skrev Cathrine Krøger.

Kari Moen Kristiansen gikk ut av filmskolen i 2002, med eksamensfilmen «Regjeringen Martin». Filmen, som var regissert av Roar Uthaug, ble nominert til Student-Oscar.

Nå har hun nylig begynt å jobbe i produksjonsselskapet Tordenfilm, etter en periode i Nordisk Film- og TV-fond.

FRA BOK TIL FILM? Mona Høvring har solgt filmrettinghetene til debutboka si. Foto: OKTOBER FORLAG
FRA BOK TIL FILM? Mona Høvring har solgt filmrettinghetene til debutboka si. Foto: OKTOBER FORLAG Vis mer


LES OGSÅ: