Bok på ett klikk

Cappelen Damm lanserer nytt lesebrett.

 E-BOKFORFATTER  :  Torgrim Eggen leser selv e-bøker. Nå kan lesere som melder seg inn i Cappelen Damms nettbokhandel Digitalbok.no, laste ned "Trynefaktoren" fra 2003 gratis. Foto: Geir Bølstad / Dagbladet.
E-BOKFORFATTER : Torgrim Eggen leser selv e-bøker. Nå kan lesere som melder seg inn i Cappelen Damms nettbokhandel Digitalbok.no, laste ned "Trynefaktoren" fra 2003 gratis. Foto: Geir Bølstad / Dagbladet.Vis mer

(Dagbladet):
Cappelen Damm lanserer sin egen e-bokhandel, Digitalbok.no, på lesebrettet Bookeen. Lesebrettet blir et alternativ til Amazons Kindle, og gir tilgang til e-bøker gjennom WiFi.

- Med ett klikk kan leseren handle bøker rett fra brettet, og i løpet av ett minutt er boken ferdig nedlastet og klar for lesing. Med denne nyvinningen har vi laget en løsning som mange e-boklesere har ønsket, og som vil bidra til at flere vil oppleve e-bøker som mer tilgjengelige, sier direktør Øisten Wahl.

Ikke låst Amazon har primært engelskspråklige e-bøker i databasen. Gjennom Bookeen kan leserne laste ned både norske og engelske titler, selv om det foreløpig er et begrenset utvalg av norske e-bøker.

Bookeen er ikke låst til bokhandelen digitalbok, man kan også laste ned bøker fra andre e-bokhandlere. Man kan også lese aviser på brettet. Brettet viser kun svart/hvitt, og er derfor best egnet til  sakprosa og skjønnlitteratur, som det satses mest på innen e-bøker.

Gratis Eggen-roman For å lokke nye brukere, tilbyr Cappelen Damm Torgrim Eggens roman «Trynefaktoren» fra 2003 til gratis nedlastning til lesere som registrerer seg på Digitalbok.no.

Torgrim Eggen har selv har vært bruker av e-bøker i en del år, og stiller med glede bestelgerromanen til fri nedlastning.

- På «Freebooks» finnes det 25 000 gratis titler. Vi tenkte at det ville være hyggelig med en gratis norsk tittel.  Gratis er bra for litteraturen, språket og interessen, sier forfatteren.

Han ser på e-bøker som en ny versjon av pocketboka.

- Den er lett å ta med seg og tilgjengelig, det er bruksbøker. Og så er det bra at man bare trenger en hånd, så har man den andre fri til hva man ønsker, humrer Eggen som leser e-bøker både på iPad og det nye alternativet Bookeen.

-Den eneste lille innvendingen jeg har til det nye brettet er skjermstørrelsen. Den kunne godt vært litt større, mener han.

- Styrken er tilgjengeligheten Lesebrettet koster 1899 kroner, og har en kapasitet på nærmere 2000 bøker.

- Styrken er tilgjengeligheten og den øyeblikkelige tilfredsstillelsen man får. Dette er et viktig bidrag som vil forenkle prosessen og gjøre det enklere for leserne å velge e-bok, sier Wahl.

Flere norske e-bøker Cappelen Damm tilbyr 500 norskspråklige e-bøker og over 30 000 engelskspråklige e-bøker på Digitalbok.no, og har siden november  hatt 5000 nedlastninger.

Den Norske Bokdatabasen (DNB) er navnet på den norske e-bokløsningen, som har blitt utsatt flere ganger og nå har 1. april som foreløpig lanseringsdato. Der skal alle norske e-bøker gjøres tilgjengelig for de ulike bokhandlene.